7 Розлив та фасування молока і рідких молочних продуктів

   

      Класифікація обладнання

Обладнання для фасування й пакування молочної продукції звичайно входить складовою частиною у технологічні лінії з виробництва того чи іншого продукту. За призначенням і конструкцією воно досить різноманітне, однак у загальній будові і принципі роботи має багато схожого. До складу кожного фасувально-пакувального автомата входять наступні основні частини:

  • загальний привод;
  • розподільний механізм для приведення у дію різних виконавчих механізмів;
  • механізм транспортування продукту, тари, етикеток, кришок і т.д.; виконавчі механізми для фасування і розливу, виготовлення пакетів, ковпачків, коробок і їхнього пакування та ін.;
  • механізм блокування і захисту, що спрацьовує у випадку яких-небудь неполадок або порушень технологічного процесу.

Основною умовою роботи автомата в заданому режимі є синхронізація дії усіх вхідних у його склад виконавчих механізмів.

У залежності від обраних класифікаційних ознак обладнання для розливу, фасування і пакування молочних продуктів можна розділити на кілька великих груп.

У залежності від оброблюваних продуктів обладнання можна розділити на автомати для розливу, фасування й пакування рідких, грузлих, твердих і сипучих молочних продуктів.

У свою чергу, обладнання кожної з цих груп може класифікуватися у залежності від типу дозуючого пристрою, загального компонування автомата, пакувального матеріалу і т.д.

Обладнання для розливу молока і рідких молочних продуктів звичайно підрозділяється на фасувально-закаточні машини і фасувальні автомати. Фасувально-закаточні машини призначені для розливу молочних продуктів у скляні або пластикові пляшки різної місткості з наступною закаткою останніх кришками або ковпачками. Автомати дозволяють фасувати молоко і рідкі молочні продукти в пакети з полімерних матеріалів або в багатошарову картонну тару.

Обладнання для пакування грузлих молочних продуктів класифікується у залежності від принципу роботи і загального компонування. У першому випадку автомати поділяються на машини з безперервним і циклічним (періодичним) принципом роботи. У залежності від взаємного розташування основних механізмів автоматів вони можуть відноситися до карусельного або лінійного типу.

Фасувальні автомати можуть працювати як з готовою тарою, так і виробляти її у процесі своєї роботи.

Для фасування згущеного молока в жерстяні банки застосовується спеціальне обладнання, до складу якого входять дозувально-наповнювальній і закаточні автомати. Класифікація обладнання для пакування сипучих і твердих молочних продуктів в основному залежить від видів застосовуваної тари або пакувального матеріалу.

    Основні види тари і пакувальних матеріалів для молока і молочних продуктів

Для реалізації через торговельну мережу молока на переробних підприємствах його фасують у фляги і дрібну тару місткістю 1; 0,5 і 0,25 дм3. У дрібну тару фасують також вершки, сметану і рідкі кисломолочні продукти — кефір, ряжанку і т.д.

Дрібною тарою фасування рідких молочних продуктів є скляні пляшки і жерстяні банки (тверда тара), баночки, стаканчики й осередки з формуючих комбінованих і листових полімерних матеріалів (напівтверда тара), а також пакети з одношарових або багатошарових полімерних матеріалів, фольги, картону і т.д. (м’яка тара).

Скляна тара має цілий ряд недоліків: необхідність мати обладнання для мийки поверненої тари і відносно великі площі для її приймання і зберігання; бій тари і пов’язані з цим економічні втрати; додаткові витрати на приймання і транспортування використаної тари в торговельній мережі; менший у порівнянні з картонною тарою коефіцієнт заповнення обсягу контейнерів для доставки молока; незручності для споживачів, пов’язані з необхідністю повертати порожні пляшки. Разом з цим витрати на фасування молока в скляні пляшки на 10-15% нижче, ніж при застосуванні для цієї мети картонної тари.

Картонна тара виготовляється з тонкого картону (або крафт-паперу), внутрішню сторону якого покривають поліетиленовою плівкою, а зовнішню парафінують. Такий картон не розмокає ні під дією упакованого продукту, ні при потраплянні на пакет зовнішньої вологи. Підплавлення поліетиленового покриття забезпечує термоскріплення картонної тари при її формуванні і упакуванні.

Більш ефективним пакувальним матеріалом для картонної тари є ламінат, що складається з картону-основи, алюмінієвої фольги і декількох шарів поліетилену. У порівнянні з іншими видами пакування молочних продуктів цей матеріал дозволяє зберігати молочні продукти протягом декількох місяців при кімнатній температурі.

Переваги картонної тари: ємності для фасування виготовляються безпосередньо в розливально-пакувальному апараті, тому площі для зберігання пакувального матеріалу в рулонах мінімальні. Відсутні операції повернення і мийки, а коефіцієнт заповнення контейнерів під час перевезення продукту досить високий.

Для фасування молока також застосовують поліетиленові, поліпропіленові і полівінилхлоридні плівки. Тара має форму мішечка з завареними крайками. Переваги її у відносній простоті механізму утворення і заварювання пакета і у відсутності необхідності застосовувати картон, для виробництва якого використовують деревину. Для споживача ця тара найбільш економічна, однак може спричиняти і деякі незручності, пов’язані з тим, що після розкриття пакет необхідно цілком спорожнити.

Згущене незбиране молоко і згущене незбиране молоко з цукром упаковують у жерстяні банки місткістю 325 мл і завантаженням 400 мл згущеного молока. Банки виготовляють з білої жерсті двостороннього лудіння чистим оловом.

Пастоподібні молочні продукти упаковуються як у м’яку, так і в напівтверду тару. У якості останньої застосовують баночки, коробочки, стаканчики й осередки різної місткості, що виготовляються з термоформуючих полімерних матеріалів товщиною 0.1-1 мм. Напівтверда тара виготовляється пневматичним, вакуумним і пневмовакуумним способами з попередньою витяжкою, включаючи штампування, а також лиття під тиском. Упакування такої тари здійснюється шляхом зварювання її верхньої крайки з покривною плівкою товщиною 0,05-0,15 мм, виконаної з полімерного або комбінованого матеріалу.

Для пакування вершкового масла використовують у випадку фасування великими монолітами (у ящики) пергамент марки А, поліетилен і полівінілхлоридну плівку (“Повиден”).

При порційному фасуванні застосовують пергамент марки В, алюмінієву кашировану фольгу, полімерні матеріали (“Повіден”, етрол і т.д.). Кращим пакувальним матеріалом для цієї мети вважається каширована фольга, що складається з двох склеєних між собою матеріалів: алюмінієвої фольги товщиною близько 0,005 мм і пергаменту або підпергаменту.

Сир і сирні вироби упаковують у пергамент і полімерні плівки, плавлений сир — в алюмінієву фольгу товщиною 0,014-0,018 мм, ковбасний — у целофанову плівку або плівку “Повіден”.

Для фасування сухого молока і сухих молочних продуктів застосовуються непросочені паперові мішки з поліетиленовим вкладишем (доза 25-30 кг).

Додаткові посилання:

Термоформери:
https://www.youtube.com/watch?v=OrtNL…
https://www.youtube.com/watch?v=ZNHiZ…
https://www.youtube.com/watch?v=brETP…

Упаковка продукції в стаканы з фольговою кришкой:
https://www.youtube.com/watch?v=kfC_T…
https://www.youtube.com/watch?v=jooYN…
https://www.youtube.com/watch?v=Q26Ba… – ручной

Пластики, що використовуються в упаковці
http://avanpak.com/68.php

Видувна машина для пляшок, баночок:
https://www.youtube.com/watch?v=JrUBf…

Экструзійно-роздувна машина
https://www.youtube.com/watch?v=dtMpR…
https://www.youtube.com/watch?v=CVlmF…

Вирубка платинок з фольги:
https://www.youtube.com/watch?v=pkp0m…

Автомат для виготовлення пластикової формованої тари: https://www.youtube.com/watch?v=diStO…

         Обладнання для розливу молока і молочних продуктів у скляні пляшки

Фасувальні машини для розливу молока і кисломолочних продуктів у скляні пляшки з наступним закочуванням алюмінієвими ковпачками відносяться до автоматів карусельного типу.

До складу машини (рисунок 47) входять розливна карусель, механізм виготовлення алюмінієвих ковпачків, закочувальна карусель, пластинчастий транспортер і стіл.

Розливна карусель складається з обертового транспортного столу і бака з розливними патронами (їхня кількість залежить від марки і продуктивності машини).

Розливні патрони дозують порції молока і заповнюють цією порцією пляшки. У залежності від марки фасувально-закочувальної  машини розливні патрони можуть оснащуватися одним із двох типів дозуючих пристроїв: з дозуванням за обсягом і дозуванням за рівнем рідини в пляшці.

 

Рисунок 47 – Загальний вид фасувально-закочувальної машини:

1 – стіл; 2 – транспортер; 3 – транспортний стіл; 4 – розливна карусель; 5 – закочувальна карусель; 6 – закочувальний патрон; 7 – розливний патрон; 8 – бак; 9 – котушка з алюмінієвою фольгою; 10 – ролики; 11- прес; 12 – котушка відходів фольги; 13 – капсуло-провід; 14 – зірочка; що відводить; 15 – зірочка, що подає

Дозування за об`ємом. Робота першого типу дозуючого пристрою показана на рисунку 48. Молоко з ємності зберігання надходить у бак розливної каруселі. Поплавковий пристрій підтримує рівень молока в баці постійним. Коли під дозуючим пристроєм немає пляшки, він опущений униз, а розташований в її верхній частині мірний стакан знаходиться нижче рівня молока в баці і заповнюється продуктом.

Ущільнююча перегородка щільно притиснута до корпуса дозатора і молоко з розливного патрона не надходить. При обертанні транспортного столу порожня пляшка з транспортера зірочкою підводиться під черговий розливний патрон. Ролик плунжера похилою частиною копіру починає підніматися нагору і плунжер піднімає пляшку. Остання торцем горловини упирається в ущільнювальний грибок і переміщає трубку дозуючого пристрою з мірним стаканом нагору. Отвори на трубці пристрою, розташовані нижче ущільнюючої перегородки, входять у корпус головки і молоко з мірного стакана через верхні і нижні бічні отвори в трубці потрапляє у пляшку. При підйомі дозуючої трубки край мірного стакана опиняється вище рівня молока в баці і тому в мірний стакан молоко не надходить. Повітря з пляшки при надходженні в неї молока виходить через канавки в грибку. Довжина горизонтальної частини копіру виконана таким чином, щоб пляшка опускалася після того, як усе молоко виллється з мірного стакана. Заповнена пляшка опускається униз, і дозуючий пристрій займає вихідне положення. Перевага такого типу дозуючого пристрою полягає у тому, що доза молока не залежить від відхилень форми пляшки, тобто її обсягу.

Рисунок 48 – Схема роботи розливочного патрона з дозуванням за об’ємом:

а – дозуючий пристрій закритий; б – пристрій, що дозує, відкрито: 1 – бак розливочної каруселі; 2 – мірний стакан; 3 – перегородка, що ущільнює; 4 – ущільнювальний грибок; 5 – нижні отвори трубки; б – верхні отвори трубки

Дозування за рівнем. Схема пристрою розливного патрона з дозуючим пристроєм за рівнем показана на рисунку 49 а, б, в. Розливні патрони встановлені в днищі закритого обертового бака, з якого спеціальним приладом-ексгаустером відсмоктують повітря.

Розливний патрон складається з трубки для молока, у центрі якої розташована повітряна трубка з віночком. Простір між трубками в нижній частині закривається гумовим клапаном.

 

Рисунок 49 – Схема роботи розливочного патрона з дозуванням за рівням:

а – пристрій, що дозує, закрито; б – дозуючий пристрій відкритий; в – відсос надлишку молока: 1 – віночок; 2 – повітряна трубка; 3 – трубка для молока; 4 – напрямна втулка; 5 – хвостовик; 6 – лійка, що центрує; 7 – гумовий клапан

У робочому положенні молочна трубка завжди знаходиться нижче, а повітряна вище рівня молока в баці. Кільцевий простір між цими трубками заповнено молоком, а витіканню його заважає закритий гумовий клапан. Рухаючись копіром-підйомником, ролик хвостовика опускає розливний патрон на горлечко пляшки (рисунок 49, б). Клапан щільно закриває пляшку і з неї відсмоктується повітря, тому що в баці за допомогою ексгаустера постійно підтримується розрідження. Під дією горлечка пляшки клапан піднімається над віночком повітряної трубки і молоко надходить у пляшку.

Як тільки пляшка заповнюється молоком, розливний патрон завдяки спеціальній формі копіру-підйомника робить перший підйом на висоту 3-5 мм. При цьому клапан опускається на віночок, надходження молока в пляшку припиняється, а в утворений  між клапаном і горловиною зазор надходить повітря.

Через повітряну трубку молоко відсмоктується з пляшки в бак доти, поки рівень у пляшці не сягне кінця трубки. Таким чином, рівень молока в кожній пляшці буде однаковим (рисунок 49, в). При подальшому обертанні транспортного столу розливний патрон піднімається копіром ще вище і пляшка звільняється від лійки центруючого патрона і пересувається конвеєрним ланцюгом до механізму закочування алюмінієвим ковпачком. Точність дозування при даній системі розливу визначається дотриманням геометричних розмірів пляшок. Зірочка, що відводить (див. рисунок 47), знімає наповнену пляшку з обертового столу і передає її під закочувальний патрон. У процесі руху пляшки блокувальний пристрій включає у роботу прес, що штампує ковпачок.

Механізм виготовлення алюмінієвих ковпачків складається зі стрічкопротягувального пристрою і преса. Стрічкопротягувальний пристрій виконаний у вигляді двох котушок з алюмінієвою фольгою і натяжними роликами. Пресс складається з нерухомої матриці, закріпленої у плиті, і здійснюючого зворотньо-поступальний рух пуансона. Пресс вирубує ковпачок і видавлює опуклі букви і цифри етикетки.

Прес приводиться у рух від штока, пневмоциліндр створює повітряний струмінь, що здуває ковпачок у капсулопровід, яким подається на край пляшки і при подальшому русі останньої накриває її горлечко. Потім пляшка підходить під карусель з закочувальними головками, на кінцях яких розташовані закочувальні обтискні патрони. Кількість цих патронів залежить від марки і продуктивності машини і, як правило, менше числа розливних патронів. Наприклад, у фасувально-закочувальній машині БЗ-ОР2-У-6 число розливних і закочувальних патронів відповідно 24 і 8. Закупорювання пляшки здійснюється за допомогою гумової втулки, що обжимає буртик алюмінієвого ковпачка по канавці на горловині пляшки. Закатана пляшка транспортером подається до автомата для укладання у шухляди.

Фасувально-закочувальні автомати звичайно працюють у складі автоматизованих ліній розливу й пакування молока, у які крім них входять наступні машини: автомат для витягування порожніх пляшок із транспортної тари (кошиків із дроту або литих шухляд з полімерних матеріалів); пляшкомийна машина; пристрій контролю чистоти і дефектів пляшок; автомат для укладання пляшок з молоком у кошики; транспортери для передачі пляшок уздовж технологічної лінії, транспортери порожніх кошиків і машина для мийки кошиків або шухляд.

На невеликих молочних заводах доцільно застосовувати напівавтоматичні фасувально-закочувальні машини, що мають невелику продуктивність (до 500-1000 пляшок за годину) і відносно невисоку ціну. Як і автомати, напівавтоматичні фасувально-закочувальні машини мають механізми для настроювання необхідної висоти розливочної і закочувальної каруселей при переході від однієї місткості пляшок (0,5 л) на іншу (1 л).

     Обладнання для фасування молока і молочних продуктів у картонну тару

Автомати для фасування молока і молочних продуктів у картонну тару поділяються на дві групи. У першій з них тара у вигляді тетраедра або паралелепіпеда формується безпосередньо в автоматі шляхом термозварювання матеріалу, що знаходиться у вигляді рулону.

Автомати другої групи упаковують молочні продукти в прямокутні коробки, що формуються у машині зі спеціальних висічок. Висічки виготовляють на спеціальному устаткуванні з картону, покритого з двох сторін поліетиленом.

Автомат, формуючий пакети місткістю 0,5 і 0,25 дм3 у формі тетраедра, складається (рисунок 50) з наступних основних вузлів: рулонотримача зі столиком для зварювання кінців рулонів, пристрою утворення паперової труби з наповнювальною системою, механізмів утворення і відрізки пакетів, піднімального ковшового транспортера і пристрою для укладання пакетів у кошики. Крім цього, він має регулятор рівня, стабілізатор притиску, друкувальний пристрій і шафу керування.

Рулонотримач складається з вісі, на якій за допомогою двох конусів і гайки кріпиться рулон.

Рисунок 50 – Загальний вид автомата фірми “Тетра Пак” для розливу молока в картонні пакети:

1 – шафа керування; 2 – стіл зварювальний; 3 – рулонотримач; 4 – друкувальний пристрій; 5 – регулятор рівня; 6 – бактерицидна лампа; 7 – пристрій утворення труби і подачі молока; 8 – сходи; 9 – механізм утворення пакета; 10 – стабілізатор притиску; 11- укладальник пакетів у кошики; 12 – поворотний стіл для корзин; 13 – клемна коробка; 14 – привод автомата

Пристрій утворення паперової труби містить у собі напрямні для згортання крайок папера, нижні і верхні формуючі кільця і притискний ролик. Для стерилізації поверхні паперу, що згодом стає внутрішньою стороною пакета, у верхній частині пристрою встановлена бактерицидна лампа.

Наповнююча система складається з труби, підключеної через триходовий кран до молокопроводу цеху, і регулятора рівня. На нижній її частині встановлений клапан, що керує цим регулятором і забезпечує сталість рівня молока в паперовому рукаві. При зупинці автомата клапан перекриває надходження молока в рукав.

Механізм утворення пакетів містить у собі чотири транспортери-носії, поверхні яких утворюють квадратну шахту. При переміщенні паперового рукава в шахті на нього діють затиски з нагрівачами і зварюють поперечні шви. На кожнім із транспортерів розміщено по вісім затисків.

Пристрій для різання отриманої гірлянди пакетів являє собою дві пари хрестовин. Одна з хрестовин кожної пари оснащена ножами, інша — пружними підкладками.

Піднімальний ковшовий конвеєр призначений для переміщення відрізаних пакетів від вловлювача до механізму розподілу. Останній виконаний у вигляді жолоба зі штовхачами, що виконують зворотньо-поступальний рух у горизонтальній площині.

Штовхач служить для подачі пакетів, що випадають з ковшів конвеєра, до країв жолоба, де розташовані заслінки. При їхньому відкритті пакети потрапляють у кошики. Для забезпечення щільного укладання пакетів у кошик, другий ряд подають з ковшів, минаючи жолоб.

Пакети укладаються у спеціальні кошики шестигранної форми трьома рядами по шість пакетів у кожному ряду. Кошики розташовуються під механізмом розподілу, що укладає пакети по трьох кошиках: у першому кошику – перший ряд, у другому – другий, у третьому – третій.

Після того, як механізм розподілу розмістить по одному пакету в кошики, вони повертаються дисками на 60 град. За повний оберт дисків у кошики укладають шість пакетів. Після цього поворотний стіл повертається на 90 град. За три позиції поворотного столу в кожному кошику виходить три ряди пакетів, у четвертому наповнений кошик знімається і замінюється порожнім.

Схема утворення пакетів на автоматах типу “Тетра Пак” показана на рисунку 51.

Пакувальний папір з рулону через ролик подається у формоутворювач, де згортається в незамкнуту утворюючу трубу. За допомогою нагрівача і притискного ролика в пристрої на паперовій трубі виконується подовжній зварний шов.

При подальшому протягнені паперової труби вона пережимається затисками в двох діаметрально протилежних напрямках і зварюється поперечним швом. У цей момент усередину труби подається молоко, рівень якого підтримується на 80-120 мм вище дру-гої пари затисків. Обсяг пакета визначається відстанню між двома сусідніми парами за-тисків. Пристрій для різання розрізає отриману заготовку на окремі пакети, подає їх на ловитель і далі на укладання у кошики. Точність дозування автоматів даного типу ± 3%.

Рисунок 51 – Схема утворення пакетів з молоком на автоматах типу “Тетра Пак”:

1 – трубопровід подачі молока; 2 – верхній напрямний ролик; 3 – рулон стрічки пакувального папера; 4 – пакет з молоком; 5 – пристрій для різання; 6 – пристрій зварювання поперечних швів; 7 – пристрій зварювання поздовжнього шва; 8 – пристрій для утворення труби з пакувального матеріалу

    Обладнання для фасування молока і молочних продуктів у поліетиленові пакети

Автомати для фасування харчових продуктів у пакети з полімерних або комбінованих матеріалів класифікуються за наступними ознаками:

  • за способом подачі пакувального матеріалу — вертикальна з одного або двох рулонів і горизонтальна;
  • за числом пакетів, що одночасно виготовляються — одинарний, подвійний або потрійний пакет, багаточашечне пакування;
  • за способом дозування – масове й об’ємне;
  • за типом дозуючого пристрою — поршневий, шнековий, тарілчастий, вібролоток;
  • за способом зварювання – термоімпульсний, термоконтактний, ультразвуковий, високочастотний.

Основною характеристикою фасувально-пакувальних автоматів є продуктивність, що залежить від маси і виду продукту, що упаковується, розмірів і місткості пакування, типу і способу зварювання плівок. Виходячи з цього, автомати поділяються на малопродуктивні (до 180 упакувань/год.), середньої продуктивності (до 2400 упакувань/год.) і високопродуктивні (більш 2400 упакувань/год.).

На молочних заводах України найбільше поширення одержали фасувально-пакуваль-ний автомат М6-ОРЗ і його модифікації, а також автомати італійської фірми “АКМА”.

На рисунку 52 показаний молокорозливний автомат М6-ОРЗ-Е, що складається з розливно-формувального блоку з механізмами зварювання пакетів і пристрою для укладання пакетів у транспортні ящики. Робочі органи його, крім транспортера подачі і відводу ящиків для пакетів, мають пневмопривод, роботою якого управляє командоапарат. Транспортер має електромеханічний привод.

 

Рисунок 52 – Загальний вид молокорозливного автомата М6-ОРЗ-Є:

1 – поршневий дозатор; 2 – молочний бак; 3 – рулонотримач; 4 – драбина; 5 – формувальна трубка; 6 – рукавоутворювач; 7 – механізм зварювання поздовжнього шва; 8, 10 – шафа електрообладнання; 9 – механізм зварювання поперечного шва; 11 – транспортер пакунків; 12 – фотоелемент; 13 – бункер; 14 – транспортер ящиків з пакетами

Формувально-розливочний вузол складається (рисунок 53) з рулонотримача, на якому знаходиться рулон плівки, пристрою для вирівнювання і натягу стрічки плівки, друкувального пристрою, рукавоутворювача, механізму поздовжнього зварювання, поршневого дозатора з дозувальною трубою, механізму поперечного зварювання й обрізки пакета. Стерилізація поверхні плівки здійснюється бактерицидною лампою. 

Рисунок 53 – Технологічна схема автомата М6-ОРЗ-Є:

1 – рулон поліетиленової плівки; 2 – напрямні валики; 3 – печатний механізм; 4 – бактерицидна лампа; 5 – поршневий дозатор; 6 – трубка відсмоктувача повітря; 7 – рукавоутворювач; 8 – механізм поздовжнього зварювання; 9 – дозувальна трубка; 10 механізм поперечного зварювання і відрізування пакета; 11 – готовий пакет; 12 – фотоелемент; 13 – бункер; 14 – ящик для пакетів; 15 – транспортер, що відводить ящик з пакетами

Автомат здійснює наступні операції: розмотує плівку з рулону, наносить на плівку дату і код молокозаводу, проводить бактерицидну обробку плівки, формує з неї рукав, зварює поздовжній і поперечний шов, наповнює пакет молоком, відсмоктує з пакета повітря, зварює другий поперечний шов і одночасно відрізає пакет і відводить його на транспортер. Транспортер через бункер подає пакети в ящик.

Опорою при зварюванні поздовжнього шва служить формувальна труба, до якої плівка притискається зварювальною головкою з нагрівальним елементом. У нижній її частині розміщені пружні розпірки, що додають рукавові форму, зручну для поперечного зварювання, і запобігають утворенню складок на поперечному шві.

До верхньої частини формувальної труби підведена трубка від вакуумного пристрою. Через неї з формувальної труби і пакета відсмоктується повітря.

Технічна характеристика молокорозливного автомата М6-ОРЗ-Є

Продуктивність у хвилину, пакети 22 і 25
Об’єм дози, л 0,25; 0,5; 1
Точність дозування, % для дози:

0,25 л

0,5л

1 л

 

±4

±3

±2

Плівка, мм:

Товщина

Ширина

 

0,1

320

Розміри пакета для дози (без продукту), мм:

0,25 л

0,5 л

1 л

 

110×150

172×150

255×150

Тиск у пневмосистемі, МПа 0,62
Витрата повітря, м3/год 48
Потужність приводу, кВт 22
Габаритні розміри, мм 3240x2400x2580
Маса (без компресора), кг 745

Дозування молока в автоматі здійснюється поршневим дозатором, що оснащений усмоктувальним і нагнітаючим клапанами. Порція молока з дозатора дозувальною трубою подається у пакет. Дозувальна трубка поміщена у формувальну.

Механізм зварювання поперечного шва має дві губи – зварювальну і притискну. Їхній стиск забезпечується пневмоциліндром. До губи, що зварює, прикріплений електронагрівальний елемент, до натискної – гумова прокладка. Для охолодження під час роботи до зварювальної і притискної губи подається вода. Механізм зварювання поперечного шва здійснює також протягування поліетиленового рукава на довжину одного пакета.

Привід транспортера пакетів – пневматичний із храповим механізмом, транспортера ящиків з готовою продукцією – електродвигуном через редуктор.

Фірма “АКМА”, що є однією з провідних у світі в галузі виробництва фасувально-пакувального обладнання, випускає автомати продуктивністю 50-400 пакетів у хвилину для пакування різноманітної продукції. Схема роботи автоматів, призначених для фасування й пакування рідких, пастоподібних, а також сипучих продуктів, представлена на рисунку 54.

Рисунок 54 – Технологічна схема фасувально-упакувального автомата АКМА 772:

1 – формуючий шаблон; 2 – натяжний пристрій; 3 – основний рулон із плівкою; 4 – запасний рулон із плівкою; 5 – механізм поздовжнього зварювання; 6 – механізм поперечного зварювання; 7 – фотоелемент; 8 – валки, що протягають; 9 – ріжучий пристрій; 10 – пристрій для пневматичного розкриття пакетів; 11- визначник відкритих пакетів; 12 – дозатор; 13 – визначник наявності продукту; 14 – механізм закриття пакета; 15 – пристрій для видалення повітря з пакетів; 16 – механізм зварювання верха пакетів; 17 – пристрій для відводу готової продукції

Принцип роботи автомата полягає у наступному. Пакувальний матеріал, поданий з рулону, перегинається навпіл за допомогою шаблона і зварюється знизу для створення нижньої крайки пакета. За допомогою термозварювальних щік утворюються поперечні шви, і готове полотнище розрізається на окремі пакети, що надходять у ротаційний вузол із тримачами, де розкриваються, наповнюються продуктом і зварюються горизонтальними термозварювальними колодками. Упакований продукт видаляється за межі автомата транспортером.

У залежності від виду продукту, що фасують, автомати фірми комплектуються поршневим, гвинтовим або яким-небудь іншим дозатором.

1 Comments

  1. I’ll call back later ashwagandha powder amazon By October 2011, Messina had stepped down as CEO of thecompany after 15 years at the helm to pursue his bid, yet heremained a board member. He was replaced by Michael Sweeney, achairman of the board of Star Tribune Media Holdings and aformer president of Starbucks Coffee Company (UK) Ltd.

  2. Could you send me an application form? taxotere cytoxan permanent hair loss This was the creed of the nation’s most influential corporate leaders, a group that supplied Cabinet secretaries to both Republican and Democratic Administrations. Today, with so much of the national economic conversation consumed by the budget deficit and which middle-class entitlements need to be cut to reduce it, that platform would place you on the left wing of the Democratic Party, and no leading business organization would advocate it.

  3. I came here to work omeprazole delayed release capsules usp Kriesel informed Xerox tech support of the problem soon after he discovered it. However, almost none of the people he spoke with knew about the issue. He has spoken with both Tse and Rick Dastin, the company’s vice president about the severity of this error. “This problem is dangerous,” said Kriesel. “If something is compressed with JBIG2 and I claim it’s incorrect, you can’t prove me wrong.”

  4. Can you hear me OK? buy cytotec 200 mg The bell and a church service in which the Gospel text included the exhortation to “love your enemies” — the same verses read 50 years ago — started a day of activities throughout the city remembering the tragedy and celebrating the 1964 act that resulted from it.

  5. Accountant supermarket manager cyclosporine 100 mg/ml oral solution In Moscow, meanwhile, the Syrian deputy prime minister, Qadri Jamil, floated Nov. 23-24 as possible dates for talks on a political solution to the Syrian conflict, though there was no agreement on the ground rules for negotiations and the main Western-backed opposition hasn’t decided whether to attend.

  6. I’m on holiday augmentin 625 In August of 2004, according to an IMPD report, witnesses said Nguyen, driving a white Ford Crown Victoria, was activating strobe lights on his car and pulling over other vehicles. Nguyen, wearing a security uniform, denied he was impersonating a police officer.

  7. I’ve been made redundant estrace cream printable coupon This comes from our ad serving technology and is used to track how many times you have seen a particular ad on our sites, so that you don’t just see one advert but an even spread. This information is not used by us for any other type of audience recording or monitoring.

  8. Is this a temporary or permanent position? telmisartan 40 mg tablets We have suddenly entered an era of diplomatic engagement rather than military force. Now the beneficial effects of that Commons vote have spread to Iran. Had Tomahawk missiles thudded into Damascus, as the Government wanted, it is inconceivable that President Rouhani could have launched this week’s peace offensive, because the Middle East would have retreated into two armed camps.

  9. Is this a temporary or permanent position? paroxetine 10mg tab The drag school, much like Israel’s gay community itself, offers a rare opportunity for Israelis to interact with others from disparate and sometimes warring sectors of society. The school may be the only place where a Jewish settler, a lapsed ultra-Orthodox Jew, an Arab-Israeli and Israeli soldiers have stuffed their bras together.

  10. Not in at the moment bpi a50 banned Florida prosecutors have launched an investigation into Tony Bosch and his Biogenesis anti-aging clinic and recently issued investigative subpoenas for documents and other “material issues,” Miami-Dade State Attorney’s Office spokesman Ed Griffith told the Daily News.

  11. Will I get paid for overtime? buy celexa online cheap The Report calls on the government to take its recommendations into account in the ongoing discussions on revising the European Union’s Clinical Trials Directive and in its response to the European Medicines Agency’s consultation on releasing clinical-trial data, which closes at the end of this month.

  12. I didn’t go to university viagra 25mg us Pakistani students from the Imamia Students Organization carry an effigy of US President George W. Bush during a demonstration in Karachi on April 8, 2007. About 2,000 activists protested alleged US attacks on Shia neighborhoods in Iran.

  13. Where do you study? buy ventoline online Starting two years ago, major publishers began to withdraw rights from Pandora. The publishers sought higher royalty rates and thought they could better negotiate outside of ASCAP, forcing Pandora to reach separate deals. But Judge Denise Cote ruled in federal district court in New York on Tuesday that such withdrawals violate the conditions that ASCAP has acted under since a 1941 agreement with the Justice Department to prevent anticompetitive behavior.

  14. I enjoy travelling dianabol 10mg prix The many different types of juvenile arthritis cause a range of symptoms. “It’s a very heterogeneous group of conditions, but the thing in common is a swollen joint that is often tender, sometimes warm, and limited in motion,” says Barinstein. “Patients complain of pain and stiffness.”

  15. I need to charge up my phone flagyl ilac yan etkileri Analyst Fabian Wenner at brokerage Kepler Cheuvreux saidFranz fitted the demands of Roche’s family owners by being aGerman speaker with the right cultural connections, but therewould be questions over his depth of knowledge of the drugsindustry.

  16. I’ll call back later tongkat ali 200 1 extract powder Xi Jinping first spoke of his China Dream in November after he was handed power by the party elite in a secret session that ordinary Chinese have no say in. Commenting on it in a meeting last month in the USA with President Obama, he said it, “is connected to the American Dream,” and means China seeks “economic prosperity, national rejuvenation and people’s well-being.”

  17. How many are there in a book? online pharmacy maxalt Boeing’s new 787 could also be a tighter squeeze in coach. The plane was originally expected to have eight seats across but United Airlines, the only U.S. carrier currently flying it, went with nine across. Those seats are just 17.3 inches wide. So, passengers will have a skinnier seat for United’s 12-hour flight from Houston to Lagos on a 787 than on its one-hour flight from Denver to Omaha on a different plane.

  18. Could I borrow your phone, please? mojilife bad reviews The so-called peaking plant – which can start-up quickly but operates only when needed to meet rising power demand – is oneof about 10 similar generation projects totaling 4,200 MW underdevelopment in Texas’primary grid, overseen by the ElectricReliability Council of Texas (ERCOT).

  19. How much is a First Class stamp? para que sirve mirapex er 4.5 TOKYO, Oct 9 (Reuters) – Asian shares sagged and the dollarlanguished close to an 8-month low on Wednesday as the U.S.budget deadlock dragged on, further chipping away at investors’confidence that a deal will be reached before a mid-Octoberdeadline to avoid an historic debt default.

  20. An estate agents great lakes caravans nabiac Saturday in Greenburgh was day four of Stepan’s holdout. New head coach Alain Vigneault would not define the point at which Stepan’s standoff could affect his prominent role on the team, but the Blueshirts’ coach did allow that any extended absence would set some players behind.

  21. I’m on holiday natsu uses requip magic fanfiction Synrgy also provided access to the HTML page. Despite the gray box surrounding both the banner and the text listing, the ad is comprised of the banner only. The Southwest Airlines text listing and sitelinks below the image are standard organic results. We’ve asked Google for clarification on why the gray box surrounds both paid and organic units as well as cost structure and will update here when we learn more.

  22. I’ll put her on is macrobid safe in pregnancy “In an emergency, we have lights on the floor that will help lead you to the exit,” a flight crew member says. Chiming in, White adds, “If your eyesight’s not what it used to be, or you’ve forgotten where you are, your flight crew is now pointing out where your nearest exit is.”

  23. Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data
    backup. Do you have any methods to protect against hackers?

  24. Usually people mistake that through the use of this specific
    supplement provides lots of individuals worldwide.

    × we integrate restrict to it Bitcoin provides the same as sending an email.
    Bit is spent completely in Bitcoin terms have elevated by 573 prior to now.

    Whereas these currencies nonetheless have a new method to conduct
    transactions over the internet. When somebody offers secure
    safe peer and there remains to be in shops restaurants.
    Even when gold on-line should still be putting their athletics careers-and
    their lives-in jeopardy. Clearly the market free from any exterior interference and even government regulations that have to be averted.

    By means of them on the computer this can be a market value of Bitcoin from one trade
    then. Due to this fact this fee delays and a for each symbolic estimation of
    the market. The method since early Monday amid promising information about it having a Twitter or a fee system.
    Ought to you’ve read in a way more concerned process that helps handle Bitcoin transactions.

  25. สล็อต 2020 สล็อตออนไลน์เป็นเกมพนันแนวเสี่ยงดวง ซึ่งสามารถเล่นได้ง่ายทำให้ได้รับความนิยมอย่างมากมายในขณะนี้ ถึงแม้ว่าจะเป็นเกมที่จะจำเป็นต้องอาศัยการเสี่ยงดวงแล้วก็มีความเสี่ยงเป็นอย่างยิ่ง แม้กระนั้นก็ยังคงมีนักพนันหลากหลายแวะเวียนเข้ามาใช้บริการกันโดยตลอด สล็อต แตกง่าย 2020

  26. We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.

    Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive task and our entire community
    might be grateful to you.

  27. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much,
    However I am encountering difficulties with your RSS.

    I don’t understand why I am unable to join it. Is there anybody having identical RSS issues?
    Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

  28. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead
    of that, this is great blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

  29. I have been exploring for a little biit for any high-quality articles or
    weblog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last
    stumbled upon this web site. Studying this information So i’m
    happy to exhibot that I’ve a very excellent unhcanny feeling I
    discdovered just what I needed. I so much certainly will make
    sure to don?t disregard this web site and give it a look on a
    constant basis.

    Also visit my page: main

  30. Whats up very nice blog!! Guy .. Excellent ..
    Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds
    additionally? I am happy to seek out a lot of helpful info here in the put up, we need work out extra techniques in this regard, thank you for sharing.
    . . . . .

  31. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over.

    I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!

    Superb blog and great design.

  32. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very
    easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here
    and visit more often. Did you hire out a designer to
    create your theme? Superb work!

  33. My spouse and I stumbled over here different website
    and thought I might check things out. I like what I see
    so now i am following you. Look forward to looking into your web page
    for a second time.

  34. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you
    know a few of the images aren’t loading correctly.

    I’m not sure why but I think its a linking
    issue. I’ve tried it in two different internet browsers
    and both show the same results.

  35. сайт гидры онион являет собой шоп, который придуман для продавцов незаконных веществ и спецуслуг. Аналогичную продукцию невозможно приобрести в обыкновенном магазине, поскольку это противозаконно.

  36. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

  37. Hey I am so happy I found your web site, I really found you by mistake, while I was browsing on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.|

  38. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!|

  39. Thanks for your personal marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you could be a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back in the foreseeable future. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice weekend!|

  40. Normally I do not learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.|

  41. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?|

  42. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any points for newbie blog writers? I’d definitely appreciate it.|

  43. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this superb blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!|

  44. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your site. It appears as though some of the text in your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too? This could be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before. Kudos|

  45. Can I just say what a relief to uncover somebody who genuinely knows what they’re discussing over the internet. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I can’t believe you’re not more popular since you most certainly have the gift.|

  46. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.|

  47. I believe that is among the so much important information for me. And i am happy studying your article. But should remark on few basic things, The website style is great, the articles is actually nice : D. Excellent job, cheers|

  48. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Great work!|

  49. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little homework on this. And he actually ordered me lunch because I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this subject here on your web page.|

  50. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!|

  51. I blog quite often and I genuinely thank you for your content. Your article has truly peaked my interest. I will bookmark your website and keep checking for new information about once per week. I opted in for your RSS feed too.|

  52. I seriously love your site.. Pleasant colors & theme. Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my own site and would like to know where you got this from or just what the theme is called. Kudos!|

  53. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker who had been doing a little homework on this. And he actually bought me dinner due to the fact that I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this matter here on your web site.|

  54. Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.|

  55. Interesting blog! Is your themme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme likee yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.
    Please leet me know where you got your design. Thannk you
    website

  56. I’m really impressed with ykur writing skillls as well as with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you customize itt yourself?
    Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays.

    Video cameras webpage best blenders for smoothies

  57. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who was doing a little research on this. And he in fact bought me dinner because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this topic here on your web site.|

  58. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks for your time!|

  59. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?|

  60. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog
    stand out. Please let me know where you got your design. Many thanks

  61. magnificent publish, very informative. I’m wondering why the opposite experts
    of this sector don’t understand this. You should continue your writing.

    I’m sure, you have a huge readers’ base already!

  62. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos|

  63. Hi there I am so excited I found your blog page, I really found you by accident, while I was researching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the excellent work.|

  64. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!|

  65. What i do not understood is in fact how you are now not really much more neatly-preferred than you may be right now.
    You are very intelligent. You know thus considerably relating to this matter, produced me personally
    imagine it from so many numerous angles. Its like men and women aren’t interested except
    it is something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs great.
    At all times handle it up!

  66. Its such as you read my thoughts! You appear to understand a lot approximately this, such as you wrote the book in it or something. I feel that you could do with some p.c. to power the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog. A great read. I will certainly be back.|

  67. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright
    infringement? My blog has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a
    lot of it is popping it up all over the web without my agreement.
    Do you know any solutions to help reduce content from being
    stolen? I’d really appreciate it.

  68. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Thanks!|

  69. Thank you for another informative website. Where else could I get that kind of information written in such an ideal means? I have a venture that I am simply now running on, and I’ve been on the glance out for such information.|

  70. I believe what you said was very logical. But,
    consider this, suppose you were to create a killer headline?
    I am not suggesting your content is not good., but what if
    you added a post title that grabbed people’s attention? I mean 7 Розлив та фасування молока і рідких молочних продуктів | НАУКОВО-ТЕХНІЧНА БІБЛІОТЕКА is kinda plain. You
    could peek at Yahoo’s home page and note how they create post titles to grab viewers interested.
    You might try adding a video or a pic or two to grab people interested about what you’ve written. Just my opinion, it would bring your posts a little livelier.

    Feel free to surf to my page … สาระน่ารู้

  71. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. But think about if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this website could undeniably be one of the most beneficial in its field. Superb blog!|

  72. Hello there, There’s no doubt that your blog could possibly
    be having ihternet browser compatibility problems.

    Whenever I take a look at your blog in Safari, iit looks fine
    however when opening in I.E., it has some overlapping issues.
    I just wanted to provide you with a quick heads up!
    Apart from that, excellent website!
    Destiny props forr sale web page Cosplay Prop Store

  73. gidrasajt4af.com являет собой шоп, который разработан для поставщиков незаконных веществ и спецуслуг. Схожую продукцию нельзя взять в обыкновенном интернет-магазине, потому что это противозаконно.

  74. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles
    or weblog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web
    site. Studying this information So i’m happy to
    show that I’ve an incredibly excellent uncanny
    feeling I came upon just what I needed. I so much surely will make sure to do not
    put out of your mind this site and give it a look regularly.

  75. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back often!|

  76. I don’t even understand how I ended up here, however I thought this put up was once good. I don’t recognise who you’re however certainly you are going to a famous blogger should you aren’t already. Cheers!|

  77. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again very soon.|

  78. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.|

  79. I do believe all the concepts you’ve introduced in your post. They are really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very quick for beginners. May just you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.|

  80. Hi there superb website! Does running a blog such as this take a lot of work? I’ve very little expertise in computer programming but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just wanted to ask. Cheers!|

  81. Somebody essentially assist to make significantly articles I might state. This is the very first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the analysis you made to create this actual put up extraordinary. Excellent activity!|

  82. Magnificent items from you, man. I’ve have in mind your stuff previous to and you are just extremely great. I really like what you have received here, really like what you’re saying and the way in which in which you are saying it. You make it enjoyable and you continue to take care of to stay it sensible. I can not wait to learn far more from you. This is actually a wonderful web site.|

  83. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I
    provide credit and sources back to your weblog?
    My blog is in the exact same niche as yours and my users would really benefit from a lot of the information you present here.
    Please let me know if this alright with you.
    Thanks!

    Also visit my web site silent mouse