Передмова

Харчова промисловість у національній економіці відноситься до системоформуючих компонентів. Першочергове значення галузі – забезпечення населення повноцінними продуктами харчування. У системі агропромислового виробництва харчова промисловість тісно пов’язана з сільським господарством, як постачальником сировини, а, отже, ситуація в аграрному секторі має значний вплив і на функціонування переробних підприємств. Негативні тенденції, які спостерігаються за  останні роки в сільському господарстві, наклали свій відбиток на розвиток харчової промисловості, особливо галузей, які тяжіють до сировинних зон. Кризові тенденції та нестабільність соціально-економічної системи в Україні, особливо відчутно позначилась на виробничих галузях, у тому числі і молокопереробній. Молокопереробна галузь відноситься до молочної харчової промисловості. У молочній промисловості розрізняють: маслобійну, сироварну, молокопереробну й молочну галузі. На сьогодні молочна промисловість є однією із провідних у структурі харчової індустрії України.

Про користь молока та кисломолочних продуктів не знає хіба що лінивий. Наприклад, склянку гарячого молока з медом рекомендують для кращого сну, кефір — знову ж на ніч, особливо в тому випадку, якщо в раціоні присутнє м’ясо у великій кількості.Молоко і кисломолочні продукти: чим вони корисніНезважаючи на те, що обидва продукти відносяться до молочної групи, корисні компоненти в них різні, і сприймає їх організм людини кожен по-своєму. Статистика взагалі говорить про те, що близько 40% людей не вживають молоко, так як після його вживання відчувають важкість у животі. Це відбувається із-за малої активності ферменту, що розщеплює молочний цукор. Людям, яким таке притаманне, слід включати в раціон кисломолочні продукти, в яких цукор молочний вже розщеплений.

На користь кефіру, ряжанки, інших кисломолочних продуктів також свідчать наступні факти:
• велика насиченість вітамінами групи В;
• алкоголь, який утворюється за кілька днів (якщо пропорція не більше 0,6 г/100 мл) стимулює процеси травлення;
• засвоєння білків, що містяться в кисломолочних продуктах, відбувається швидше і краще;
• присутність натуральних абсолютно нешкідливих антибіотиків надає благотворний вплив на кишкову мікрофлору;
• сечогінний процес більш яскраво виражений за рахунок збагаченості кисломолочних продуктів калієм, що робить незамінними кефір, ряжанку і кисле молоко у разі зниження ваги і позбавлення від набряків.

9 Comments

  1. Hey there! I could have sworn I’ve been to this blog
    before but after checking through some of the post I realized it’s new
    to me. Anyways, I’m definitely happy I found it
    and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  2. You really make it seem really easy with your presentation but
    I in finding this topic to be really something which I
    feel I might never understand. It sort of feels too complex and extremely wide for me.
    I am having a look ahead to your next submit, I’ll attempt
    to get the dangle of it!

  3. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog.
    A great read. I’ll certainly be back.

  4. Pretty element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim
    that I acquire actually enjoyed account your weblog posts.
    Any way I’ll be subscribing on your augment and even I fulfillment you access constantly fast.

  5. Just wish to say your article is as surprising. The
    clearness in your post is just great and i can assume you’re
    an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab
    your RSS feed to keep up to date with forthcoming
    post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*