Передмова

Загорко Н.П., Петриченко С.В.  ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ М’ЯСОПРОДУКТІВ, оn-line підручник / Кафедра ОПХВ імені проф. Ф.Ю.Ялпачика, 2018 р.

Україна має одні з найкращих умов у світі для виробництва м’яса, мо­лока та м’ясо-молочних продуктів, але проблему насиченості ними ринку не вдалося повною мірою вирішити навіть у найсприятливіші для розвитку м’ясо-молочного господарства роки.

На основі світового досвіду передбачається вивести м’ясо-молочну переробну галузь України на якісно новий рівень, що забезпечує відновлення обсягів продукції, що виробляється, підвищення її якості, істотне збільшення асортименту та глибини переробки сировини. Для вирішення поставлених задач необхідно здійснити технічне переобладнання м’ясопереробних і молокопереробних підприємств, а також значно підвищити технологічний рівень обладнання, що використовується на переробних підприємствах малої потужності.

Сучасна промислова переробка м’яса та молока – це складний ком­плекс взаємопов’язаних хімічних, фізико-хімічних, мікробіологіч­них, біохімічних, біотехнологічних, теплофізичних та інших тру­домістких і специфічних технологічних процесів. Підприємства м’ясної та молочної галузі оснащені сучасною переробною технікою. Раціональне використання технологічного обладнання потребує глибоких знань його особливостей. При цьому важливо максимально зберегти харчову та біологічну цінність компонентів сировини в м’ясних та молочних продуктах, які виготовляються.

Нині реальним чинником науково-технічного прогресу в переробній галузі АПК України, у тому числі й м’ясо – молочної переробної галузі стає міжнародне співробітництво. Україна імпортує з інших країн понад 90 найменувань обладнання для переробки сільськогосподарської продукції. У свою чергу, вона експортує 50 найменувань. Це позитивно впливає на задоволення дедалі зростаючих потреб народного господарства і підвищення технічного рівня  переробної галузі АПК України.

Впровадження сучасних технологій, механізованих і автоматизованих ліній, високопродуктивних і надійних агрегатів у м’ясо – молочної переробної галузі дає змогу підвищити ефективність виробництва, збільшити продуктивність праці, механізувати трудомісткі ручні процеси, скоротити виробничі площі, зменшити витрати цінної сировини, значно поліпшити якість продукції і санітарно-гігієнічні умови виробництва.

Україна перебуває на порозі вступу в СОТ і переозброєння м’ясо – молочної переробної галузі відповідно до європейських стандартів – єдиний спосіб залишитися на світовому ринку і випускати конкурентоспроможну продукцію.

У розв’язанні важливих, відповідальних завдань із розвитку і переоснащення м’ясо – молочної переробної галузі вирішальна роль належить кадрам. Сьогоднішній учень завтра стане кваліфікованим робітником, фахівцем, керівником, організатором виробництва, активним провідником технічного прогресу у своїй галузі. Тому мета підручника – допомогти майбутнім спеціалістам засвоїти основи технології та механізації виробництва м’ясо – молочних продуктів.

5 Comments

  1. M.E.C Mon Electricien Catalan
    44 Rue Henry de Turenne
    66100 Perpignan
    0651212596

    Electricien Perpignan

    Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am experiencing issues with your RSS.
    I don’t understand why I cannot join it. Is there anybody else getting the same RSS problems?
    Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!

  2. I’m commenting to let you be aware of of the awesome discovery my child developed browsing the blog. She came to find a good number of details, including how it is like to have a great coaching character to get a number of people clearly completely grasp a number of advanced issues. You actually did more than her desires. I appreciate you for churning out such effective, dependable, edifying and cool guidance on that topic to Emily.

  3. I simply wanted to thank you so much once more. I am not sure the things that I would’ve sorted out without the type of solutions revealed by you over that situation. It truly was an absolute hard matter in my opinion, however , seeing the very specialised strategy you resolved that made me to leap over gladness. I will be happy for this service and then pray you realize what a great job you happen to be providing teaching people today using your web site. Most likely you have never got to know any of us.

  4. I have been surfing on-line more than three hours as of late, yet I by no means discovered any fascinating article like yours. It is lovely value enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made excellent content material as you probably did, the web will be a lot more useful than ever before.|

  5. Attractive section of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to say that I acquire in fact loved account your weblog posts.
    Any way I’ll be subscribing in your augment or
    even I success you get admission to consistently fast.

1 Trackback / Pingback

  1. Зміст | НАУКОВО-ТЕХНІЧНА БІБЛІОТЕКА

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*