3 Фізіологічні норми споживання м’яса та його енергетична цінність

Фізіологічна норма споживання м’яса в Україні на рік складає 75 кг (рисунок 1.12)

Рисунок 1.12 – Норми споживання м’яса за видами

Рекомендовані норми споживання м’яса за видами зайнятості та віковими групами надані в таблиці 1.7.

Таблиця 1.7 –Норми споживання м’яса

Групи населення Кількість м’яса на день, г
Зайняті розумовою працею
чоловіки 140
жінки 120
Зайняті важкою працею
чоловіки 220
Діти віком
1-3 роки 75
4-6 років 100
7-10 років 120
11-13 років (хлопчики) 130
11-13 років (дівчатка) 140
14-17 років (хлопчики) 150
14-17 років (дівчатка) 140
люди похилого віку 60-70 років
чоловіки 120
жінки 110
Люди віком понад 75 років
чоловіки 100
жінки 100

На енергетичну цінність (калорійність) м’яса впливає кількість жирової тканини та її якісний склад (таблиця 1.8).

Таблиця 1.8 – Енергетична цінність м’яса (за М.Ф. Яременком та ін.)

Продукт Вміст жиру, % Енергетичність (калорійність), ккал/кг
Свинина
середня 21,00 2700
жирна 37,34 3285
Сало свиняче 59,00 7235
Яловичина
середня 5,53 1080
жирна 21,40 2140
Баранина жирна 31,07 2775
Конина середня 10,00 1620
М’ясо
куряче 13,70 2000
індиче 19.10 2500
гусяче 38,10 3609
кроляче 9,76 1470
Яйця курячі 11,80 1400

1 Trackback / Pingback

  1. Зміст | НАУКОВО-ТЕХНІЧНА БІБЛІОТЕКА

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*