5. Схеми ковбасних цехів

На рисунку 1 показана схема розміщення технологічного обладнання для виробництва 300 кг копчених ковбас і свинокопченостей за зміну.

До складу обладнання входять: казан для варіння, вовчок, фаршмішалка, лотки для фаршу, вакуумний шприц, коптильна камера, засолювальні ванни, дошка і обробні ножі, стіл, візок.

Більш різноманітний асортимент продукції можна одержати в тому випадку, якщо технологічне обладнання цеху дозволяє одержувати фарш як грубого, так і тонкого подрібнення. Останній одержують завдяки послідовній переробці м’яса у вовчку, а потім у куттері або емульгаторі.

Рисунок 1 – Схема розміщення обладнання цеху з виробництва 300 кг копчених м’ясних продуктів за зміну:
1 – казан для варіння; 2 – коптильна камера; 3 – візок-стелаж; 4 – стіл формувальний; 5,6 – лотки для фаршу; 7 – фаршмішалка; 8 – вовчок; 9 – ножі обробні; 10 – дошка обробна; 11 – вакуумний шприц

На рисунку 2 представлено схему технологічного процесу ковбасного цеху продуктивністю 1000 кг за зміну. Обладнання його призначене для виробництва структурних і безструктурних варених, варено-копчених і напівкопчених ковбас, сосисок, сардельок, а також копченостей і м’ясних напівфабрикатів більше 20 найменувань. Базовий комплект складається з обвалочного і жиловочного столів, вовчка, фаршмішалки, підйомників, шприца, формувального столу, термокамери, заточувального пристрою, подрібнювача спецій, масажера та візків. До складу додаткового обладнання входять подрібнювач-емульгатор, шпигорізка, ін’єктор посолочний, м’ясорізальна машина, пила стрічкова, варильний чан, пельменні та котлетні автомати, вакуум-пакувальна машина, а також обладнання для додаткових операцій та мийки обладнання (форми, тазики і т.п.).

Рисунок 2 – Схема технологічного процесу ковбасного цеху продуктивністю 1000 кг за зміну :
1 – стіл обвалочний; 2 – стіл жиловочний; 3 – вовчок; 4 – фаршмішалка, 5 – підйомники; 6 – шприц; 7 – стіл формувальний; 8 – термокамера; 9 – масажер; 10 – візки; 11 – подрібнювач спецій; 12 – заточувальний пристрій

Складається з вішала 1; столу обвалки 2; бака для готування розсолу 3, бака для готування розчину нітрату 4; вібромасажера 5; термоагрегата 6; компресорної установки 7; пересувного бака для розсолу 8; генератора 9; робочого столу для ін’єкції 10; візка стабілізації 11; гніта 12. Технічна характеристика основних агрегатів комплекту наведена в таблиці 1. На рисунку 3 представлений комплект технологічного обладнання цеха для виробництва свинокопченостей продуктивністю 500 кг за зміну. Обладнання призначено для виробництва широкого асортименту свинокопчених виробів.

Рисунок 3 – Комплект технологічного обладнання для виробництва свинокопченостей потужністю 500 кг за зміну

Таблиця 1 – Технічна характеристика комплекту обладнання для виробництва свинокопченостей

Агрегати

Установлена потужність, кВт Габаритні розміри, мм Маса, кг
Вішало ДІП – 06 1980×770×1835 48
Стіл обвалки ДІП – К.02.02 1200×1200×1000 92
Бак для приготування розсолу
ДІП – К.02.04 ємністю 150 л
0,55 740×660×1805 94
Бак для приготування розчину нітрату
ДІП – К.02.03 ємністю 19 л
405×346×580 71
Компресорна установка

ДІП – К.02.01 продуктивністю 0,5 м3/хв

4 920×500×820 170
Пересувний бак для розсолу ДІП – К.01.02 ємністю 100 л 860×575×900 52
Робочий стіл для ін’єкції ДІП – К.01.04 1200×610×1300
Вібромасажер ДІП – 04 ємністю 210 л (2 шт.) 0,37 1600×900×900 106
Візок для стабілізації ДІП – 05 (12 шт.) 820×720×700 50
Гніт ДІП – 07 (8 шт.) 500×500×150 10
Ін’єктор ДІП – К.01.03 l = 350,d = 100 20
Термоагрегат ЯЗ–ФТЄ на 300 кг (2 шт.) 48,5 Площа 3,52 м2 1500

Лінія ФСС – багатоцільового призначення і дає можливість виробляти як м’ясокісткові (корейки, грудинки, окороки), так і м’якотні (рулети, шинку у формі) продукти (рисунок 4). 

Рисунок 4 – Лінія ФСС для виробництва продуктів зі свинини:
1 – установка для виготовлення розсолу; 2 – багатогольчастий шприц; 3 – чани для засолу і вимочування сировини; 4 – машина для мийки свинячих відрубів; 5 – машина для поділу середньої частини напівтуш; 6 – конвеєр для підготовки продуктів зі свинини; 7 – пристрій для закривання форм із рулетами; 8 – вібраційний прес; 9 – казан для варіння виробів; 10 – тельфер; 11 – ланцюговий підйомник; 12 – підвісний шлях для транспортування напівтуш; 13 – робочі місця обвальщиків; 14 – кошики; 15 – візок для сировини

Технологічний процес виробництва. Сировина з холодильника підвісними шляхами поступає у накопичувач, звідки по підвісному шляху передається у відділення оброблення. Відруби після миття у машині поступають на конвейєр до робочих місць обваловувальників для оброблення, зачистки, обвалки, розділяються на корейку і грудинку з одночасним відділенням хребтової частини. Ця операція проводиться на машині, оснащеній пластинчастим подаючим конвейєром, лотком і двома дисковими пилами з вертикальним і горизонтальним розташуванням.

Підготовлені до посолу відруби візками транспортуються для шприцювання за допомогою багатоголчатого шприця. Якщо технологією не передбачено шприцювання розсолом, то сировину укладають у перфоровані корзини і підлоговими візками перевозять у відділення посолу, де тельфером транспортують до певного посолочного чана.

Чани підрозділені за видами сировини і тривалості витримки її у посолі. Після закінчення періоду посолу і дозрівання сировину промивають і корзини транспортують за допомогою напільних візків до конвейєра для підготовки сировини до термічної обробки. На конвейєрі підпетльовують окорока, корейки і грудинки, вкочують окороки (при виготовленні рулетів і шинки у формі).

Формування рулетів здійснюють у металевих формах, які закриваються за допомогою спеціального пристрою. Ущільнення сировини і закривання форм при виробництві шинки здійснюють за допомогою вібраційного преса. Продукти із свинини (окороки, рулети, шинка у формі) варять у котлах при температурі від 80 до 90 °С. У котли сировину завантажують у корзинах або на рамах за допомогою тельферів.

Продуктивність лінії 500 кг/г, обслуговують лінію 6 чоловік.

51 Comments

  1. We need someone with qualifications how much does motrin cost “This landmark transaction offers DMPL greater access to awell-established, attractive and profitable branded consumerfood business in the world’s biggest market,” Del MontePacific’s Chairman Rolando Gapud said in a statement.Del Monte Pacific, which counts the Philippines as its largestmarket, is 67 percent-owned by NutriAsia Pacific Ltd (NPL). NPLis owned by the NutriAsia group, which is majority-owned by theCampos family of the Philippines.

  2. We work together combikit of fluconazole Meanwhile, pension liabilities loom large. For years many states contributed less than actuaries suggested to their retirement systems, and during the recession they pulled back even more. At the same time, the financial crisis ravaged the primary source of pension revenue – investment returns, which have only recently improved.

  3. magic story very thanks revista de avon “The market has moved on two reasons. There’s a relief rallyon the latest Syrian news, but also Yellen is seen to be moredovish and pro-quantitative easing… Consequently it’s good forthe equity markets,” said James Butterfill, global equitystrategist at Coutts.

  4. Hello good day aleve vs. ibuprofen for menstrual cramps Automatic Renewal Program: Your subscription will continue without interruption for as long as you wish, unless you instruct us otherwise. Your subscription will automatically renew at the end of the term unless you authorize cancellation. Each year, you’ll receive a notice and you authorize that your credit/debit card will be charged the annual subscription rate(s). You may cancel at any time during your subscription and receive a full refund on all unsent issues. If your credit/debit card or other billing method can not be charged, we will bill you directly instead.

  5. this is be cool 8) xzen 1200 for sale Robots are becoming increasingly precise in their movements and their ability to complete intricate tasks. Using computers and cameras in unison, a robot arm is able to calculate the position of objects, pick them up, sort them, move their locations. This could range from lifting luggage in an airport to making very specific movements to decorate a cake.

  6. Is there ? spud inc. econo low pulley system Florio and others spoke at a joint workshop held by theCalifornia Energy Commission and the PUC, along with theCalifornia Independent System Operator (ISO) which oversees thepower grid and other pollution and water agencies as part of a90-day directive issued by Governor Jerry Brown to developoptions to maintain grid reliability without the nuclear plant.

  7. Definitely imagine that that you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing
    to take into account of. I say to you, I definitely get
    annoyed whilst other folks consider concerns that they plainly don’t recognise about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined out the entire thing with no need side-effects ,
    other folks can take a signal. Will likely be again to get more.
    Thanks

  8. Pretty part of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to assert
    that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway
    I’ll be subscribing for your feeds or even I achievement
    you access persistently fast.

  9. I think this is one of the most important information for me.
    And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really excellent : D.
    Good job, cheers

    Here is my web blog :: lotto

  10. Hello there I am so grateful I found your webpage, I
    really found you by mistake, while I was ressarching on Digg for something else, Anyhow I amm here now and would
    just like to say thanks for a remarkable post and a all round entertaining blog (I alpso love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute buut
    I have bookmarked it and alsso included your RSS feeds, soo when I have time I wiol bee back
    to read much more, Please do keep upp the great job.
    website

  11. I am really inspired together with your writing talents and also with
    the layout in your blog. Is that this a paid topic or did you customize it
    your self? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is rare to peer a nice blog like this one nowadays..

  12. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you
    knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
    Thanks a lot!

  13. Howdy, I think your web site could be having browser compatibility problems.
    Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine
    however, if opening in I.E., it’s got some overlapping
    issues. I just wanted to provide you with a quick heads up!
    Apart from that, great blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*