Передмова

Для замісу тіста на підприємствах хлібопекарської, кондитерської і макаронної промисловості застосовуються тістомісильні машини. Процес замісу полягає в змішуванні борошна, води, дріжджів, солі, цукру, масла і інших продуктів в однорідну масу, наданні цій масі необхідних фізичних і механічних властивостей і насиченні її повітрям з метою створення сприятливих умов для бродіння.

Існують два способи приготування тіста: порційний і безперервний. При порційному тістоприготуванні застосовуються машини періодичної дії з стаціонарно закріпленими або підкатними діжами. Тісто в цих машинах замішується окремими порціями через певні інтервали. При безперервному способі приготування тіста застосовують тістомісильні машини безперервної дії. В цих машинах тісто замішують одночасно на всіх стадіях і ділянках, через які тісто проходить, і з машини воно виходить безперервним потоком.

Після замісу опара або тісто піддаються бродінню. Бродіння тіста (опари) здійснюється в діжах (чанах) і тістоприготувальних агрегатах, до складу яких входить устаткування для замісу, бродіння і апаратура дозування.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*