7. Агрегати для безперервного приготування тіста

В таких агрегатах заміс тіста проводиться безперервно, бродіння тіста здійснюється в стаціонарно встановлених ємностях при безперервному переміщенні тіста під дією сили тяжіння або механічного впливу.

До агрегатів безперервного тістоприготування відносяться агрегати системи Рабиновича (одно- і двофазні) і Хренова.

Тістопроиготувальний агрегат марки ХТР системи Рабиновича призначений для безперервного приготування тіста з пшеничного або житнього борошна однофазним або двофазним способом. Безопарний тістоприготувальний агрегат ХТР (рис. 41) складається з машини для безперервного замісу тіста з розташованою над нею апаратурою дозування і стаціонарної посудини для безперервного бродіння тіста.

Агрегат працює таким чином. Відповідно до рецептури в корито машини подаються вода, жир, сольовий і дріжджовий розчини. Всі речовини безперервно перемішуються в машині протягом 2–3 хв. Замішане тісто прямує з машини в ночвоподібну судину, де захоплюється гвинтовою спіраллю, що періодично повертається разом з витком шнека. Виток шнека одночасно переміщає тісто в наступну ділянку судини, створюючи на початку його підпор, внаслідок чого забезпечується вільний перебіг тіста в зону розташування наступного витка шнека, який, захоплюючи тісто, переміщає його до нижнього люка судини. За цей час тісто повністю бродить і безперервною стрічкою поступає в бункер тістоділильної машини. Час, протягом якого тісто просувається по судині, відповідає повному циклу бродіння тіста (3–4 год).

Рис. 41. Безопарний тістоприготувальний агрегат марки ХТР:
1 – машина тістомісильна; 2– апаратура дозування; 3 – автоматичний дозатор борошна; 4 – живлячий шнек; 5 – виробничий силос для борошна; 6 – жиророзчинник; 7 – дріжжемішалка; в – цукророзчинник; .9 – автоматичний водомірний бачок; 10 – бачки постійного рівня; 11 – ночвоподібна судина для бродіння; 12 – тістоділильна машина; 13 – тістоокруглююча машина.

Для приготування тіста опарним способом застосовується опарно-тістовий агрегат ХТР, що є видозміненою конструкцією одноярусного безопарного агрегату ХТР: ночвоподібний апарат для бродіння розділений глухою перегородкою на дві секції. В першій секції готується опара, в другій – тісто.

Технічна характеристика тістоприготувального агрегату ХТР приведена нижче.

Тістоприготувальний агрегат ФТК-1000 розроблений в Угорщині, протягом ряду років добре зарекомендував себе при виробництві житнього і пшеничного тіста масових сортів хліба. Агрегат працює із застосуванням рідкої першої фази і інтенсивного замісу як першої, так і другої фаз тіста. Відмітною особливістю агрегату є застосування оригінальних автоматичних пристроїв, що дозволяють автоматизувати процес тістоприготування і забезпечуючи стабільність консистенції і якості тіста.

Агрегат (рис. 42) складається з бункера для борошна і вагового дозатора борошна, що включає живлячий шнек, ємність з датчиками верхнього і нижнього рівнів наповнення. Віброблок з електромагнітним вібратором і електричним датчиком пов’язаний з ваговим важелем, що реагує на зміну маси борошна на конвеєрі, закріпленому на ваговій платформі.

Рис. 42. Тістоприготувальний агрегат ФТК-1000:
1 – бункер для борошна; 2 – живлячий шнек; 3 – ємність; 4 – вібролоток; 5 – датчик рівня; 6 – електромагнітний вібратор; 7 – ваговий важіль; 8 – конвейєр, що зважує; 9 – гомогенізатор; 10–12 – бачки; 13 – станція дозування; 14, 15, 16 – виробничі ємності; 17 – дозатор рідких компонентів; 18 – машина тістомісильна інтенсивної дії; 19 – водяна сорочка; 20 – охолоджувач; 21, 26 – клапани; 22, 25 – шнековий насос; 23 – поворотний вимикач; 24 – дисковий перемикач; 27 – стрічковий конвейєр; 28 – дванадцятисекційна ємність.

Приготування рідкої фази здійснюється в станції дозування, в яку подається самопливом вода, дріжджі з бачків і рідка закваска з бачка.

Заміс рідкої фази здійснюється в гомогенізаторі інтенсивної дії при частоті обертання валу 400 хв-1 і тривалості замісу 40 с. Рідка фаза поступає на бродіння в нерухому циліндрову дванадцятисекційну ємність, днище якої має ухил до центру, де встановлений дванадцятипозиційний дисковий перемикач, що працює синхронно з поворотним перемикачем заповнення секцій. Опара що вибродила, перекачується двома шнековими насосами в бачок для приготування рідкої опари, в охолоджувач і дозатор рідких компонентів. До останнього подаються з виробничих ємностей вода, солод, сіль, а також борошно. Заміс тіста здійснюється в машині інтенсивної дії, забезпеченою водяною сорочкою при частоті обертання валу машини 200 хв-1 і тривалості замісу 60 с. З тістомісильної машини тісто випресовується у вигляді джгута і поступає на стрічковий конвеєр, що грає роль бродильної місткості. Тривалість бродіння тіста на ньому 12–20 хв.

Управління роботою агрегату здійснюється з центрального пульта, обладнаного показуючими і самописними приладами. На пульті винесені покажчики рівнемірів, положення регулюючих клапанів, споживаної машиною потужності, температури опари, тіста і ін.

В комунікаціях є крани для повернення рідкої опари при переповнюванні витратних баків.

До складу агрегату входять оригінальні машини і пристрої. Вдало вирішений пристрій автоматичного регулювання консистенції опари, де як датчик консистенції використовується електричний сигнал, пропорційний потужності приводного електродвигуна машини мішалки для опари. Агрегат має зручну систему прокачування води, що використовується для його миття, і не вимагає ручних операцій для цієї мети.

По загальному рівню технічної оснащеності, ступеню механізації виробничих операцій і автоматичному управлінню технологічним процесом тістоприготувальний агрегат ФТК-1000 відповідає сучасному технічному рівню. Підготовлений модернізований агрегат підвищеної продуктивності ФТК-1500. Технічна характеристика агрегату приведена в табл. 29.

Агрегат придатний і для роботи на однофазному процесі із застосуванням 3–4 % пресованих дріжджів. При рідкій опарі витрачається 0,4–1 % дріжджів.

Тістоприготувальний агрегат КВТ-1000 служить для приготування тіста на рідкій фазі з житнього і пшеничного борошна.

Агрегат (рис. 43) має оригінальну бродильну ємність, розділену радіальними перегородками на дванадцять секцій. Ємність нерухома, а маса в бункері переміщається за рахунок періодичного обертання внутрішніх перегородок з гумовими окантовками ущільнювачів. Обертання здійснюється за допомогою електродвигуна і черв’ячного колеса з дванадцятьма упорами (по числу секцій), над якими встановлений кінцевий вимикач. Розвантаження секції бункера від опари здійснюється за допомогою шестерного насоса, забезпеченого індивідуальним приводом з редуктором.

Живильна суміш готується в оригінальному змішувачі з індивідуальним приводним електродвигуном. Подача живильної суміші здійснюється шестерним насосом, що приводиться в рух через варіатор швидкості від електродвигуна. Подача борошна здійснюється спеціальним дозатором періодичної дії. Дозатор борошна включає циліндрову ємність з датчиками верхнього і нижнього рівнів і мішалкою, яка через донний отвір висипає борошно на вібраційне сито з магнітним уловлювачем. Після контрольного просівання борошно поступає у ваговий бункер, забезпечений вагозадаючим пристроєм. Ємність бункера має відкидне днище з електромагнітним приводом. Розвантажується ваговий бункер через конічну ємність, що закінчується прозорою пластиковою трубою, що дозволяє візуально контролювати подачу борошна. Дозування рідких компонентів в змішувачі здійснюється в центральній станції дозування, обладнаній вісьма ротаційними насосами.

Рис. 43. Тістоприготувальний агрегат КВТ-1000:
1 – бродильна ємність; 2 – електродвигун; 3 – черв’ячне колесо; 4 – кінцевий вимикач; 5 – шестерний насос; 6 – ваговий бункер; 7 – вібраційне сито; 8 – мішалка; 9 – дозатор періодичної дії; 10 – датчики, рівня; 11 – магнітний уловлювач; 12 – вагозадаючий пристрій; 13, 17 – бачки; 14 – центральна станція дозування; 15 – стрічковий конвейєр; 16 – тісто; 18 – машина тістомісильна; 19 – дозатор; 20, 21 – змішувачі; 22, 23 – електродвигуни; 24 – шестерний насос.

Виброжена рідка фаза поступає в змішувач, звідки подається в машину тістомісильну і змішувач для приготування живильної суміші. Борошно в машину тістомісильну подається дозатором.

Всі рідкі компоненти поступають в змішувачі через бачки.

З машини тістомісильної тісто у вигляді стрічки подається стрічковим конвеєром в закриту камеру бродіння (на схемі не вказана), що складається з двох стрічкових конвеєрів, розташованих один під іншим. Бродильна камера захищена ковпаком з оргскла і пристроєм для автоматичної підтримки оптимальної температури і вологості середовища.

З конвеєра тісто знімається спеціальним пристроєм і підпресовується вальцами в стрічку. Швидкість переміщення конвеєрів регулюється.

Агрегат КВТ-1000 є сучасним тістоприготувальним агрегатом, що використовує прогресивну технологію і працює з автоматичним управлінням, його оснащеність відповідає сучасному технічному рівню. Агрегат компактний, надійний і зручний в обслуговуванні, на ньому можна виробляти широкий асортимент виробів з пшеничного тіста. Його технічна характеристика приведена в табл. 13.

Тістоприготувальний агрегат FMS-400 (фірма «Вернер унд Пфляйдерер») випускається двох типорозмірів продуктивністю до 200 і 3500 кг/год, що дозволяє комплектувати ними лінії з печами площею поду від 50 до 150 м2. Агрегат універсальний і забезпечує вироблення тіста широкого асортименту з житнього і пшеничного борошна із застосуванням рідкої опари.

Агрегат FMS-400 (рис. 44) складається з шести циліндричних ємностей для бродіння рідкої опари. Ємності забезпечені індивідуальними пропелерними мішалками. Для розвантаження служать труби і насос. Живильна суміш для рідкої опари готується в змішувачі, куди поступає борошно з ємності через ворошитель і шнековый дозатор, вода і третя частина зрілої опари. Живильна суміш надходить в бродильні місткості, де бродить протягом 140 хв. Дві третини зрілої опари йде на приготування тіста. Заміс тіста здійснюється в машині тістомісильній інтенсивної дії, куди подаються рідка фаза за допомогою шнекового дозатора, борошно і інші рідкі компоненти. Дозування рідин здійснюється станцією дозування, розрахованою на три компоненти.

Рідини дозуються за об’ємним принципом поршневим дозатором. Зміна окремих доз здійснюється зміною ексцентриситету приводу мірних поршнів. Рідини готуються і темперуються в спеціальних ємностях.

Замішане тісто виводиться з машини через циліндровий мундштук на стрічковий конвеєр, який подає тісто в бродильну камеру, що є ночвоподібним стрічковим конвеєром, де тісто бродить близько 20 хв.

Особливістю системи дозування компонентів є те, що при зміні продуктивності машини тістомісильної автоматично змінюється подача рідких компонентів відповідно до заданої рецептури. Це досягається в результаті установки єдиного приводу до машини тістомісильної і дозаторів. Зміна продуктивності машини здійснюється варіатором зміною частоти обертання валу мішалки від 48 до 176 хв-1. Для контролю дотримання рецептури на дозаторі служать магнітні вентилі, що дозволяють відбирати проби без зупинки машини.

Агрегат компактний, надійний, оснащений автоматичним управлінням, що забезпечує вироблення високоякісних виробів. Він цілком відповідає сучасному технічному рівню. Технічна характеристика агрегату приведена в табл. 13.

Рис. 44. Тістоприготувальний агрегатFMS-400:
1 – циліндрові місткості; 2 – пропелерні мішалки; 3 – труби; 4 – насос; 5 – ємність для борошна; 6 – ворошитель; 7 – шнековый дозатор; 8–10 – темперуючі місткості; 11 – змішувач; 12 – шнековый дозатор; 13 – станція дозування; 14 – машина тістомісильна інтенсивної дії; 15 – конвеєр; 16 – ночвоподібний конвеєр.

Таблиця 13. Технічна характеристика тістоприготувальних агрегатів

186 Comments

  1. This is your employment contract rexazyte uk Martin’s mother and brother previously told the jury of six women they recognized the voice of Martin, when the prosecution concluded its side of the case on Friday. They were followed by Zimmerman’s mother and uncle, who testified for the defense it was their relative pleading for help.

  2. Sorry, you must have the wrong number amoxicillin potassium clavulanate dose per kg A spokesperson for the Rocky Ford Grower’s Association noted in an email to CBSNews.com that Jensen Farms is 90 miles away from the region despite using the “Rocky Ford” name on its cantaloupes, which almost took the livelihood of many farmers in the area when the CDC began warning about cantaloupes from the region early on in the 2011 outbreak.

  3. I’m doing a phd in chemistry accutane cost at costco Mazumdar-Shaw reckons opportunities for bio-tech startups are huge, considering the demand for sophisticated technology like genomic based systems, diagnostics for cancer stem cells, and high-end synthetic biology. All these are usually developed in small labs across the country.

  4. Photography levofloxacin 500 mg tabletta Posted under the pseudonym AfroDuck Production, the video shows the speed demon starting a 26.5-mile loop around the island at 116th Street and FDR Drive. The driver then heads south through the Battery Park Underpass and around to the West Side Highway. Cutting east along I-95, he finally wraps south on the FDR for the finish line.

  5. I’m interested in juicero press reviews On Tuesday, the company announced that hits to its NOOK segment helped to drive its losses upward in its latest quarter. From February to April, Barnes & Noble’s net losses were at $2.11 per share, for a total of nearly $119 million. Just a year ago, losses totaled around $57 million, or $1.06 per share. NOOK revenues were down sharply last quarter, by 34 percent from a year ago.

  6. Wonderfull great site betamethasone valerate ointment vulva Once through that process, however, employees are given almost total free rein. The Pixar in-house theory is simple: mistakes are an inevitable part of the creative process, so it’s far better if you pile in and start making them quickly. John Lasseter, the garrulous chief creative officer at Pixar, confirms this: “Every Pixar film was, at one time or another, the worst motion picture ever made,” he once said. “People don’t believe that, but it’s true. But we don’t give up on the films.”

  7. An accountancy practice ciprofloxacin ear drops buy online U.S. stock index futures slipped, indicating the S&P 500 maysnap a seven-day winning streak ahead of labor market data thatmay influence investor opinion on the possibility the FederalReserve may soon begin to trim its stimulus measures. S&P 500futures were down 1.1 points, Dow Jones industrialaverage futures were down 6 points, and Nasdaq 100futures were up 1.5 points.

  8. Until August zenderman wiki Tate & Lyle has shifted its focus in recent years,developing the more profitable speciality food ingredientsbusiness, including sweeteners and starches, which accounted foralmost 30 percent of sales last year, away from its bulkingredients operations.

  9. Sorry, I’m busy at the moment arthro 7 cream On Thursday, 407.2 million shares worth 590.4 milliondinars ($507,700) changed hands on the bourse, while themarket’s total capitalisation was $9.89 billion as of August 31.Asiacell accounted for almost half of the bourse’s value.

  10. A packet of envelopes urimax 400 Despite that history, Slattery’s current company, Youth Services International, has retained and even expanded its contracts to operate juvenile prisons in several states. The company has capitalized on budgetary strains across the country as governments embrace privatization in pursuit of cost savings. Nearly 40 percent of the nation’s juvenile delinquents are today committed to private facilities, according to the most recent federal data from 2011, up from about 33 percent twelve years earlier.

  11. Can I just say what a comfort to find someone who really knows what they’re talking about on the internet.

    You definitely know how to bring an issue to light and make it important.

    More and more people need to read this and understand
    this side of the story. I was surprised that you’re not more popular given that you
    most certainly have the gift.

  12. I’m really enjoying the design and layout of your website.

    It’s a very easy on the eyes which makes it much more
    enjoyable for me to come here and visit more often. Did you
    hire out a designer to create your theme? Excellent work!

  13. Please let me know if you’re looking for a writer for
    your site. You have some really good articles and I believe I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off, I’d really like to
    write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please send me an email if interested. Regards!

  14. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  15. Simply wish to say your article is as astounding. The
    clarity in your post is just nice and i could assume you’re an expert on this subject.
    Well with your permission let me to grab your feed to keep up to
    date with forthcoming post. Thanks a million and
    please carry on the enjoyable work.

  16. I’m really inspired with your writing abilities as smartly
    as with the format in your weblog. Is that this a paid topic or did you customize it yourself?
    Anyway stay up the nice high quality writing, it’s rare to peer a nice blog like
    this one today..

  17. M.E.C Mon Electricien Catalan
    44 Rue Henry de Turenne
    66100 Perpignan
    0651212596

    Electricien Perpignan

    Hey I am so delighted I found your blog, I really found you by error,
    while I was searching on Aol for something else, Anyways I
    am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a
    all round exciting blog (I also love the theme/design), I
    don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and
    also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
    Please do keep up the awesome jo.

  18. Independance Immobilière – Agence Dakar Sénégal
    Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké
    BP 2975 Dakar
    +221 33 823 39 30

    Agence Immobilière Dakar

    First of all I want to say wonderful blog!
    I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
    I was interested to know how you center yourself and clear your mind prior to writing.
    I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out there.

    I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
    are wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips?

    Cheers!

  19. Hi there! Quick question that’s entirely off topic.
    Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone.
    I’m trying to find a template or plugin that might be
    able to fix this issue. If you have any recommendations, please share.

    Thanks!

  20. After going over a few of the blog articles on your
    website, I honestly appreciate your way of writing a blog.
    I added it to my bookmark website list and
    will be checking back soon. Please visit my website
    too and let me know how you feel.

  21. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!|

  22. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it|

  23. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.|

  24. Appreciating the time and effort you put into your site and in depth information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

  25. Admiring the time and effort you put into your blog and in depth information you offer. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

  26. Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thank you|

  27. I blog frequently and I really thank you for your information. This great article has really peaked my interest. I will take a note of your site and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed too.|

  28. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.|

  29. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!|

  30. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular info for a very long time. Thank you and good luck.|

  31. Admiring the persistence you put into your website and in depth information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

  32. Sanal ofis, bir ofise ihtiyaç duymayan sirket sahiplerinin faydalandigi bir uygulamadir. Yeni bir girisimde bulunmak isteyen kisilerin, islerini yasal bir biçimde yürütebilmeleri için sirket kurulumlarini gerçeklestirmeleri gerekir. Ancak sirket kurulumu yapilabilmesi için resmi olarak gösterilebilecek bir adrese ihtiyaç vardir. Sanal ofisler de bu noktada sirket sahibi olmak isteyenlere hem prestijli bir adres hem de ihtiyaçlari olacak pek çok hizmeti sagliyor. https://sanalofis.com.tr/

  33. Sanal ofis, bir ofise ihtiyaç duymayan sirket sahiplerinin faydalandigi bir uygulamadir. Yeni bir girisimde bulunmak isteyen kisilerin, islerini yasal bir biçimde yürütebilmeleri için sirket kurulumlarini gerçeklestirmeleri gerekir. Ancak sirket kurulumu yapilabilmesi için resmi olarak gösterilebilecek bir adrese ihtiyaç vardir. Sanal ofisler de bu noktada sirket sahibi olmak isteyenlere hem prestijli bir adres hem de ihtiyaçlari olacak pek çok hizmeti sagliyor. https://sanalofis.com.tr/

  34. You are so awesome! I don’t think I have read something like this before. So great to find somebody with genuine thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This website is one thing that’s needed on the web, someone with some originality!|

  35. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!|

  36. Wonderful work! This is the kind of info that are meant to be shared across the internet. Shame on the seek engines for not positioning this publish upper! Come on over and consult with my web site . Thanks =)|

  37. Thank you for every other informative website. Where else may just I am getting that kind of information written in such an ideal approach? I have a project that I am just now running on, and I’ve been on the look out for such information.|

  38. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.|

  39. Wonderful article! That is the type of info that are meant to be shared across the net. Disgrace on the search engines for no longer positioning this publish higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)|

  40. Hiya! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog discusses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!|

  41. I am extremely inspired along with your writing talents and also with the layout for your weblog. Is this a paid subject or did you modify it your self? Either way keep up the nice quality writing, it’s uncommon to look a great weblog like this one these days..|

  42. wonderful publish, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not understand this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!|

  43. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!|

  44. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.|

  45. Hello I am so glad I found your site, I really found you by mistake, while I was researching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the great jo.|

  46. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.|

  47. Howdy just wanted to give you a quick heads up.
    The words in your article seem to be running off
    the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue
    or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post
    to let you know. The design and style look great though! Hope
    you get the problem solved soon. Cheers

  48. I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for beginners. May you please extend them a little from subsequent time? Thank you for the post.|

  49. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

  50. Fantastic blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any ideas? Bless you!|

  51. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to
    your website? My blog site is in the very same area of interest as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you present here.
    Please let me know if this okay with you. Thank you!

  52. I’ve been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.|

  53. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?|

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*