9 Устаткування для дозування води і рідких компонентів

Дозатори безперервної дії

Дозатори періодичної дії

Дозатори для опари, тіста і розчинів солі

Дозатори для води призначені для підготовки води необхідної температури і відмірювання її в необхідній кількості при замісі голівки (опари) чи тіста.

Одержання води заданої температури (у межах від 20 до 60 0С) досягається змішуванням холодної водопровідної води з гарячою в дозаторах.

Температура суміші води регулюється автоматично за допомогою терморегулятора, а в найпростіших установках – шляхом зміни положення вентилів чи клапанів на трубопроводах гарячої і холодної води.

При безупинному способі готування тіста застосовуються дозатори для води і рідких компонентів безперервної дії, а при порціонному тістоприготуванні – періодичної дії. Обидва види дозаторів працюють по об’ємному принципу.

Дозатори для рідких компонентів (сольовий, дріжджовий, для цукрового розчину і жиру) в основному аналогічні дозатори для води і працюють також по об’ємному принципу.

До дозаторів для води і рідких компонентів, так само як і до дозаторів для борошна, висувається основна вимога – точність дозування.

Принципова схема рідинного дозатора безперервної дії показана на рисунку 37, а. У бачок дозатора рідина надходить по трубі 1 через кульовий клапан 2, що забезпечує підтримку постійного рівня рідини в бачку. На фронтальній стінці бачка прикріплена коліноподібна зливна трубка 3. Повертаючи трубку під різними кутами стосовно вертикалі, можна змінювати висоту напору Н над отвором 4, а отже, продуктивність дозатора, що визначається покажчиком 5 на шкалі 6.

Принципова схема дозатора для рідин періодичної дії показана на рисунку 37, б. Рідина надходить у бачок 1 через електромагнітний клапан 2 і триходовий кран 3. При наповненні бачка поплавець 4 піднімається разом зі стрижнем 5. Коли відмірена задана порція рідини, контакт 6 замикає ланцюг через контакт 7, і електромагнітний клапан 2 закриває доступ рідини. Зміна кількості дозуємої рідини досягається переміщенням контакту по стрижні і закріпленням його на потрібному розподілі.

Рисунок 37 – Принципові схеми рідинних дозаторів:
а – безперервної дії; б – періодичної дії.

Класифікація дозаторів для води і рідких компонентів приведена на рисунку 38.

Рисунок 38 – Класифікація дозаторів для води і рідких компонентів.

Дозатори безперервної дії

При безупинному способі готування тіста застосовують дозатори води і рідких компонентів безперервної дії.

Дозатори для рідких компонентів (сольовий, дріжджовий, цукровий розчини і жир) аналогічні дозаторам для води і до них пред’являють ті ж основні вимоги – точність дозування. Рідкі компоненти в місильну машину подають у виді безупинного струменя чи малими дозами. Кількість подаваної рідини випливає швидко і її важко стабільно регулювати. Схеми рідинних дозаторів безперервної дії показані на рисунку 39.

Дозатори з вільним витіканням рідини (рисунок 39, а) складаються з бачка постійного рівня, підтримуваного кульовим краном. Рідина випливає по трубах через кран, постачений рукояткою з покажчиком і шкалою для регулювання величини вихідного перетину.

Для дозування таким способом дріжджових і сольових розчинів щоб уникнути засмічення кранів зваженими частками дріжджів і солі застосовують дозатори з пробковими кранами (рисунок 39, б), що роблять коливальний рух за допомогою тяги і коромисла. Амплітуду коливання крана, а отже, і витрату рідини визначають по шкалі. Зміна амплітуди коливання крана досягається зміною довжини тяги і відповідним переміщенням кінця її в пазу коромисла. Пульсуючий потік рідини в якомусь ступені перешкоджає засміченню крана, але швидкий знос хитних кранів – основний недолік подібних дозаторів.

Рисунок 39 – Схеми рідинних дозаторів безперервної дії :
а – з вільним витіканням рідини; б – із пробковим краном; в – з пірнаючим мірником; г – з обертовим склянкою; д – поршневого типу;
1 – бачок; 2 – кульовий кран; 3,5 – труби; 4 – пробковий кран; 6 – шкала; 7 – рукоятка; 8 – тяга; 9 – коромисло; 10 – мірна склянка; 11 – вкладиш із гвинтовим  регулюванням  висоти  установки; 12 – повзунно-шатуний механізм; 13 – корпус; 14 – гвинт; 15 – пробка; 16 – вихідний отвір; 17 – вхідний отвір; 18 – еліптичне вікно; 19 – корпус; 20 – нагнітальний клапан; 21 – усмоктувальний клапан; 22 – поршень; 23 – важіль; 24 – тяга; 25 – кривошип; 26 – палець.

Автоматичний дозатор з пірнаючим мірником (рисунок 39, в) застосовується для дозування рідини з бачка з постійним рівнем. У бачку кульовим краном підтримують постійний рівень рідини. Повзунно-шатуний механізм приводить у коливальний рух (на 450) трубу 5 разом з мірником (склянкою) і трубою 3. При підйомі мірника порція рідини виливається з нього по трубах назовні; при зануренні мірник знову заповнюється рідиною. Регулювання порції досягається зміною корисного обсягу мірника (від 0,6 до 1,5 л) переміщенням у ньому гвинтового вкладиша.

Положення склянки і рівень рідини в бачку повинні бути відрегульовані так, щоб рідина зі склянки не виливалася до виходу крайки склянки з рідини.

Дозатор безперервної дії з обертовою склянкою (рисунок 39, г) складається з нерухомого корпусу з вхідним і вихідним отворами і безупинно обертової порожньої мірної склянки з пробкою, що при переміщенні уздовж осі за допомогою гвинта змінює обсяг мірної склянки. Склянка виготовлена з нержавіючої сталі й обертається в бронзовій втулці. Поперек склянки розміщене еліптичне вікно, через яке мірна склянка заповнюється при верхньому положенні вікна і спорожняється при нижньому положенні.

Для відводу повітря зі спорожненої мірної склянки (при заповненні) у корпусі передбачений отвір, з’єднаний гнучким шлангом зі спеціально встановленими над дозаторами поплавковими бачками, куди з повітрям надходить струмінь розчину. Оскільки діаметр вхідного і вихідного отворів досить великий, то незалежно від кількості дозуємого розчину засмічення і залипання отворів виключається. Дозатор може забезпечити дозування навіть дрібних порцій з точністю до 0,5%.

Дозатор поршневого типу (рисунок 39, д) складається з корпуса, що всмоктує і нагнітального клапанів, поршня і механізму привода поршня, що включає важіль, тягу і кривошип. Дозатор працює за принципом поршневого насоса. Продуктивність змінюють пересуванням пальця в пазу кривошипа, у результаті чого змінюється хід поршня. У дозаторах даного типу для підвищення точності дозування часто застосовують керовані клапани з механічним приводом.

Дозатори періодичної дії

У дозаторах періодичної дії змішують холодну воду з гарячою для одержання води заданої температури і відмірюють її в необхідній кількості. Розповсюджена назва дозаторів цього типу – водомірно-змішувальні бачки.

Найбільш простим по конструкції є водомірно-змішувальний бачок ХВБ із ручним керуванням.

Більш зручними і надійними в роботі є дозатори з автоматичним наповненням бачка до заданого рівня з наповненням чи до постійного рівня і підтримкою встановленої температури.

Автоматичні водомірні бачки АВБ-100М и АВБ-200 (рисунок 40) використовуються для автоматичного змішування гарячої і холодної води для одержання води необхідної температури.

Дозатор рідких компонентів Ш2-ХДБ використовується для внутрішньозаводського дозування рідкого жиру, закваски, розчинів солі, цукру і дріжджів, води й інших рідких компонентів для готування тіста на хлібопекарських підприємствах.

Дозатор може робити послідовний набір доз рідких компонентів по заздалегідь заданій програмі відповідно до рецептури тіста, що замішується.

Дозатор призначений для роботи з тістоприготувальними машинами періодичної дії і може працювати з будь-якими живильними пристроями для подачі рідин під тиском не більш 0,1 МПа.

      Рисунок 40 – Водомірний бачок АВБ-100М:
1–пристрій для підведення холодної води; 2–пристрій для підведення гарячої води; 3–стічна труба; 4–випускна труба.

Дозування необхідної кількості води відбувається за допомогою регульованого поплавкового пристрою, зливу підготовленої води – за допомогою електромагнітного клапана з кнопковим керуванням. Повторення циклу наповнення – автоматичне з можливістю вимикання.

Температура води в бачку регулюється електроконтактним термометром чи дилатометричним терморегулятором, що керує через релейну установку. В останній час замість водомірних бачків застосовується дозатори рідких компонентів Ш2-ХДБ.

Технічна характеристика автоматичних дозуючих бачків і дозатора Ш2-ХДБ приведена в таблиці 8.

Таблиця 8 – Технічна характеристика автоматичних дозуючих бачків і дозатора Ш2-ХДБ.

Дозатор Ш2-ХДБ (рисунок 41) складається з бункера, підвішеного за допомогою вагового важеля до рами блоку клапанів і окремо монтуємої начіпної шухляди керування зі стійкою для дублюючого циферблатного покажчика. Рама служить для кріплення на ній всіх основних вузлів дозатора. Рама монтується на підприємстві-споживачі відповідно до монтажних схем установки дозатора в залежності від місцевих умов.

До рами кріпиться блок клапанів, що складається із шести соленоїдних клапанів і служить для подачі рідкого жиру, розчину дріжджів, закваски, розчинів цукру, солі і води із силосного відділення в бункер дозатора в дозах, що відповідають рецептурі тіста, що замішується. На рамі монтується циферблатний покажчик.

За допомогою підвісок із умонтованими подушками і призм, що є віссю повороту, до рами кріпиться ваговий важіль, одночасно зв’язаний тягою з ваговим циферблатним покажчиком УЦК-400-3ВД6.

Ваговий важіль призначений для кріплення до нього за допомогою таких же подушок і призм прийомного бункера і передачі зусиль, що виникають при наповненні бункера дозуючими компонентами, на циферблатний покажчик УЦК-400-3ВД6.

Для компенсації маси тари й установки стрілки циферблатного покажчика в нульове положення на ваговому важелі встановлені тарні вантажі.

Рисунок 41 – Дозатор рідких компонентів Ш2 – ХДБ:
1 – рама; 2 – підвіски; 3 – ваговий важіль; 4 – тарні вантажі; 5 – бункер; 6 – бункер; 7 – шафа керування; 8 – стійка; 9 – тяга; 10 – покажчик УДК – 400-3ВП6; 11 – покажчик УЦК-400-3ВД6; 12–блок клапанів.

Бункер призначений для послідовного набору заданих доз рідких компонентів по рецептурі тіста, що замішується, і одночасного зливу набраних компонентів через соленоїдний клапан. Бункер виконаний звареним з листової нержавіючої сталі.

Шафа керування призначена для розміщення в ній пускорегулюючої і сигнальної апаратури, необхідної для дистанційного керування роботою дозатора.

Шафа керування настінної конструкції монтується поблизу дозатора. Дозатор монтується над тістомісильною машиною, тому ваговий циферблатний покажчик розташований високо, що утрудняє його обслуговування. Для зручності обслуговування ваговий циферблатний покажчик зв’язаний сельсинною дистанційною передачею з дублюючим циферблатним покажчиком УЦД-400-3ВП6, що монтується на стійці поруч із шафою керування. За допомогою дублюючого циферблатного покажчика задаються дози; за допомогою цього ж покажчика візуально контролюється маса дозованих компонентів, які знаходяться в бункері.

На малих хлібопекарських підприємствах застосовують дозатори води марки Л4-ХПМ/2 чи А2-ХНП/5 (рисунок 42). Дозатори призначені для підготовки води заданої температури і дозування її в необхідній кількості при готуванні опари і тіста з пшеничного і житнього борошна. Конструкція їх аналогічна розглянутим вище.

Таблиця 9 – Технічна характеристика дозатора Л4-ХПМ/2

Рисунок 42 – Загальний вид дозатора води А2-ХНП/5:
1 – електронагрівник; 2 – мірне скло; 3 – регулюючий термометр; 4 – датчик температури води;  6,7 – крани.

Дозатор води Л4-ХПМ/2 являє собою безкаркасну конструкцію, до складу якої входить ТЕН, покажчик рівня, електроустаткування, трійник для подачі і зливу води, а також зливальна труба.

Бак виготовляється з нержавіючої сталі, усередині його розташований ТЕН для нагрівання води. На передній панелі розташований покажчик рівня зі шкалою, прилади керування і сигналізації роботи дозатора.

Вода в бачок надходить через трійник при відкриванні вентиля для наповнення. При переповненні бачка водою надлишки переливаються через зливальну трубу.

Підтримка необхідної температури води виробляється автоматично і контролюється термометром манометричним. Температура підігріву води може здійснюватися до 50 °С. Необхідна порція води зливається при відкриванні вентиля для зливу, при цьому керуються зниженням рівня води по покажчику рівня і розподілами по шкалі.

Дозатори для опари, тіста і розчинів солі

До складу тістоприготувальних агрегатів входять спеціальні дозатори для опари і тіста.

Дозатор Х-13 для опари (рисунок 43) застосовується в тістоприготувальном агрегаті ХТР.

Рисунок 43 – Дозатор для опари в агрегаті ХТР

Дозатор приєднаний до дна корита 1 для шумування опари, що надходить безупинно на шнек 2 і переміщається їм по коліноподібній трубі 3 через мундштук 4 у тістомісильну машину для тіста. У мундштуці встановлена поворотна пластина 5, за допомогою якої можна змінювати швидкість потоку опари.

Шнекові дозатори працюють по об’ємному принципу, і для їхньої правильної роботи консистенція і тиск тіста в прийомній лійці повинні бути постійними. Якщо ці умови забезпечити не можна, варто застосовувати вагові дозатори. Найпростіший з них являє собою повільно обертовий шнек 1 (рисунок 44), що випресовує через мундштук 2 масу, що відрізається (шматками) ножем 3, що сидить на валу шнека.

Рисунок 44 – Ваговий дозатор

Шматки тіста падають у ківш 4, рама 5 якого підвішена на тягах 6 до системи вагових важелів автоборошноміра. Коли в ковші набирається задана кількість маси, електроконтакт вагових важелів виключає електродвигун шнека. При повороті засувки 7 відважена порція випадає в діжу, тому що ківш 4 повернеться на цапфах 8.

Розчини солі дозують дозатором СБК-2 (рисунок 45). Він являє собою прямокутний бачок 1, усередині якого розміщена коліноподібна зливальна труба 5; кут нахилу труби, через отвори 4 якої випливає розчин, визначає дозу розчину, що зливається в діжу і випливає з бачка.

Рисунок 45 – Дозатор солі СБК-2

На кришці бачка розміщений повітряний клапан 2 з ковпаком 11, зв’язаний з поплавцем 3, через який витісняється повітря при заповненні бачка розчином солі. Коли сольовий розчин, що надходить в бачок, підніме поплавець 3, його подача припиняється. Положення зливальної труби регулюється штурвалом 8, розташованим на осі 12. Стрілка 7 фіксує кут повороту труби за допомогою шкали 6. Сольовий розчин надходить по трубі 9 і подається на виробництво трубою 10 за допомогою триходового крана 14. У бачку встановлена спускна труба 13.

110 Comments

  1. An envelope cozaar 50mg preo pacheco The graphene layer acts as an atomically thin protective coating. Pint and his group argue that this approach isn’t limited to graphene. “The ability to engineer surfaces with atomically thin layers of materials combined with the control achieved in designing porous materials opens opportunities for a number of different applications beyond energy storage,” he says.

  2. I work here terbinafine tab 250mg cost This is normally a Tampa 2 situation for Southern Cal and any Tampa 2 defense. The premise of the Tampa 2 is to create pressure with just the front 4 of a defense. It works to perfection if you have strong pass rushers across the board on the line. Once you bring an extra rusher, you mess with the responsibilities of the coverage unit. This isn’t a big deal for defensive backs in the system because they’re still DBs. Changing coverages isn’t something that should slow down corners and safeties. Where it becomes an issue is for the linebackers, specifically for the middle linebacker. But I’ll get to that later.

  3. I’m sorry, she’s lexapro for anxiety does it work The Manhattan U.S. Attorney’s Office exempted members of thetrial team in its lawsuit against Bank of America over allegedlydefective mortgages sold to Fannie Mae and Freddie Mac by the bank’s Countrywide unit, according to a letterthat U.S. Attorney Preet Bharara’s office sent to Judge Preska.

  4. I’ve only just arrived lamictal 100 The glut in equipment even forced FTS International, owner of North America’s fourth-largest pressure pumping fleet – behind Halliburton, Schlumberger and Baker – to withdraw its initial public offering late last year.

  5. International directory enquiries wellevate me promo code Oh, sorry. Back to oarfish. Well, they’re the longest bony fish alive, they’re a member of the herring family, and you can eat them if you want but they’re known for their unpleasantly “gelatinous consistency,” according to the food review website Wikipedia. Oarfish!

  6. Could you ask her to call me? how to get diflucan “These meetings with civil society can be with (the independent election monitoring group) Sumate, they can be with a group of women, with mothers who have lost children or with an environmental group that wants to lobby for cleaning a park,” she said. “If we aren’t talking with these people, we aren’t doing our jobs.”

  7. Sorry, I ran out of credit non prescription bactrim This comes from our ad serving technology and is used to track how many times you have seen a particular ad on our sites, so that you don’t just see one advert but an even spread. This information is not used by us for any other type of audience recording or monitoring.

  8. Yes, I love it! superdrug slimfast porridge “I haven’t looked at difference in budgets for black schools. But you’re really amazed at what they’re paying coaches at white institutions and compare that with what they’re paying coaches as historically black colleges. There’s really no comparison. How we can continue doing that? We can’t justify that kind of blatant discrimination. It’s continuing in 2012 and I don’t think we’re going to see it broken up for years to come.”

  9. Is it convenient to talk at the moment? diltiazemsalbe • MLB is paying $5 million to Anthony Bosch, the proprietor of the now-defunct Biogenesis anti-aging clinic suspected to be a source of illegal PEDs to players, for his cooperation in its case against Rodriguez.

  10. An envelope nutriloss Others were in Monteith’s hotel room on Friday night but evidence, including fob key entries, indicated he returned to his room by himself early on Saturday and was alone when he died, police said. He was due to check out of the hotel that day.

  11. I’d like to send this letter by qivana scam India’s midday meal scheme is one of the world’s biggest school nutrition programs. State governments have the freedom to decide on menus and timings of the meals, depending on local conditions and availability of food rations. It was first introduced in southern India, where it was seen as an incentive for poor parents to send their children to school.

  12. How do you know each other? protonix dry mouth While Turkey is not officially part of the BRIC countries, it very much fits their broad definition of a rapidly growing middle-income economy, large population, a rising entrepreneurial and middle class and a relatively competent government (particularly compared to fragile or failed states). Some writers created a new acronym, TIMP, which includes a different configuration of emerging market economies that includes Turkey, Indonesia, Mexico and the Philippines. Pop business analysis famously predicted these countries would be the economic wave of the 21st century.

  13. Can you hear me OK? xtend life kiwi klenz reviews The Republicans as usual are hypocrites with short memories. When the Democrats were filibustering the appointments of Alito and Roberts to SCOTUS the Republicans threatened to “go nuclear” and change senate rules if they weren’t given a straight up and down vote. Now they are threatened with the same thing and they are crying about it

  14. Have you got any ? argireline peptide the ordinary Presidential spokesman Reuben Abati told The Associated Press that al-Bashir had come to attend the African Union summit, and not at Nigeria’s invitation. He said Nigeria allowed him to come in line with instructions from the African Union, which has told its 53 member states not to cooperate with the European-based court that some accuse of targeting Africans.

  15. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
    I really hope to check out the same high-grade content by you
    in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own site now 😉

  16. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest
    thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while
    people consider worries that they plainly do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined
    out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks

  17. You are so cool! I don’t suppose I have read a single thing like this before. So good to discover somebody with some original thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the web, someone with a little originality!|

  18. Thank you for another informative site. The place else may I am getting that kind of info written in such an ideal approach? I’ve a mission that I’m simply now running on, and I’ve been at the glance out for such information.|

  19. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today.|

  20. Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.|

  21. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.|

  22. Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thank you|

  23. Hey there I am so glad I found your web site, I really found you by mistake, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic jo.|

  24. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.|

  25. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.|

  26. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. cheers|

  27. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Appreciate it!|

  28. Hello there, simply was alert to your blog thru Google, and found that it is truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate in case you continue this in future. Lots of folks will likely be benefited out of your writing. Cheers!|

  29. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!|

  30. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of community where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!|

  31. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who was conducting a little research on this. And he actually ordered me lunch simply because I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this subject here on your website.|

  32. Unquestionably imagine that that you said. Your favourite reason appeared to be at the web the simplest thing to take into accout of. I say to you, I definitely get irked even as other people think about issues that they plainly do not recognize about. You managed to hit the nail upon the top as well as outlined out the whole thing without having side-effects , folks could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks|

  33. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s both educative and engaging, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is something not enough people are speaking intelligently about. I am very happy I came across this in my search for something relating to this.|

  34. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!|

  35. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos|

  36. Hey There. I found your blog the usage of msn. That is a really smartly written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful info. Thank you for the post. I will certainly return.|

  37. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. But just imagine if you added some great visuals or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could definitely be one of the very best in its field. Fantastic blog!|

  38. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.|

  39. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!|

  40. Just want to say your article is as astounding. The clarity in your post is simply nice and i can assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.|

  41. Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good site!|

  42. You really make it appear so easy along with your presentation but I to find this matter to be actually one thing that I think I might never understand. It kind of feels too complicated and very broad for me. I’m looking forward to your subsequent post, I will try to get the cling of it!|

  43. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!|

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*