2 Класифікація просіювачів борошна

Просіюваючі призначені для очищення борошна від сторонніх домішок (обривків шпагату або ниток, волокон від мішків, грудок борошна і т.п.).

Навіщо просіювати борошно? (відео)

Одночасно з просіванням борошна відбуваються його рихлення та аерація, що сприяє кращому поглинанню вологи при замісі, покращує умови бродіння тіста та робить добрий вплив на вихід та якість хлібу. При просіванні борошно подається на сито, що рухається, сковзає по ситовому полотну та проходить крізь його отвори; при цьому більш крупні домішки залишаються на ньому і потім виводяться назовні. Частки продукту, які не пройшли через отвори сита, являються сходом, а що пройшли – проходом.

Таким чином, процес просіювання – це механічний розділ продукту за допомогою сита на дві частини, основне призначення якого – відокремлення сторонніх домішок з борошна.

На хлібопекарнях застосовують металеві сита зі стального низько вуглецевого (вміст вуглецю 0,06 – 0,2%) термічно обробленого (відпаленого) дроту, полотняні, шовкові та капронові сита.

Просіювання борошна здійснюється за допомогою плоских, що рухаються, барабанних або циліндричних, що обертаються або нерухомих сит. На схемі (рис. 3, а) показано плоске сито, яке отримує зворотно-поступальний рух, що забезпечує відносний рух борошна по ситу та проходження його крізь отвори.

По іншій схемі (рис. 3, б) борошно поступає усередину ситового барабану, що обертається, сковзає по ситу та просівається.

Відповідно стандарту сита характеризуються визначеним номером, що відповідає номінальному розміру сторін отвору сита у світлі в міліметрах.

Найбільше застосування для просіювання житнього борошна мають сита від № 2 до 2,8, а для пшеничного – від № 1 до 1,7 мм.

На хлібопекарнях застосовуються просіювачі з наступними робочими органами:

  • плоскі, які мають зворотно-поступальний, вібраційний або коливальний рух у вертикальній площині з амплітудою від 0,3 мм до 1 мм і частотою коливання до 3000 хв-1. (такі сита приводяться в рух механічним або пневматичним приводом);
  • барабанні циліндричної, конічної і пірамідальної форми, які обертаються навколо вертикальної, похилої або горизонтальної осі;
  • нерухомі, відносно яких борошно переміщується за допомогою бил та шнеків (також є з горизонтальною і вертикальною віссю).
  • малогабаритні просіювачі для борошна барабанного типу виготовляють у двох видах:
  • з горизонтально розміщеним ситовим барабаном.
  • з вертикально розміщеним ситовим барабаном.
Рис. 3. Просіювачі для борошна:
а) зовнішній вигляд; б) схеми просіювачів з плоскими ситами; в) з барабанними ситами:
1 – сито, 2 – кривошипно-шатунний механізм, 3 – барабан,  4 – привод.

Просіювачі з горизонтальним розміщенням ситового барабана (Ш2-ХМВ) мають більшу продуктивність за рахунок неперервного процесу просівання. У просіювачах такого типу відсутній приймальний бункер, оскільки подача борошна здійснюється за допомогою живильних органів (норії, шнеки, пневмотранспортери тощо). Основне призначення такого типу просіювачів – контрольне просівання борошна пшеничних і житніх видів при транспортуванні на склад за допомогою пневматичного або механічного транспорту. Однак можливе його застосування у комплекті обладнання пекарень малої потужності при умові транспортування і зберігання борошна безтарним способом.

Просіювачі борошна з вертикальним розміщенням ситового барабана А2-ХПГ, П2-П, А2-ХНП/4 та ін. мають значно меншу продуктивність, оскільки вони працюють в режимі періодичної дії. Спільним у цих типів просіювачів є наявність приймального бункера, робочий об’єм якого здебільше розрахований на завантаження одного мішка борошна. Тобто, даний тип просіювачів орієнтований на транспортування і зберігання борошна тарним способом (у мішках місткістю 50-70 кг). Всі просіювачі даного типу обладнуються полотняними ситам

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*