1. Устаткування для змішування борошна

Класифікація устаткування. На хлібопекарню борошно поступає різної якості. Не завжди доцільно пускати у виробництво кожну партію борошна окремо. Наприклад, з пшеничного борошна з дуже слабкою клейковиною при звичайному веденні технологічного процесу неможливо отримати тісто і хліб доброї якості. Тісто буде розпливчатим, а хліб погано пропікатиметься. З борошна з міцною клейковиною утворюється щільний хліб, малого об’єму, з поганою пористістю. Щоб покращити у хлібопекарнях якість слабкого борошна, його змішують з борошном, яке має сильну клейковину.

Змішування борошна у визначених співвідношеннях необхідно також для вироблення виробів з суміші борошна різних сортів (суміш жита та пшениці, суміш борошна першого та другого ґатунку).

При подачі борошна на виробництво за допомогою механічного транспорту або аерозольтранспортеру необхідну суміш отримують за допомогою циліндричних дозаторів або шнеків, встановлених під бункерами у коморі борошна. Швидкість обертання циліндричних дозаторів або шнеків встановлюється регулятором М-501 або варіатором швидкості. Борошно з двох бункерів подається у прийомний пристрій, а потім у виробничий силос. Борошно змішується під час транспортування. При тарному зберіганні борошна застосовують борошнозмішувачі-дозатори та борошнозмішувачі, а при безтарному її зберіганню – тільки дозатори.

Борошнозмішувачі-дозатори здійснюють два процеси: дозування борошна різних партій або сортів та змішування отриманих доз. Борошнозмішувачі-дозатори являються машинами безперервної дії.

Класифікація машин для змішування борошна приведена на рисунку 1.

Рис. 1 Класифікація машин для змішування борошна

Борошнозмішувачі здійснюють один процес – змішування заздалегідь зважених окремих порцій борошна, які мають різні хлібопекарні якості. Ці машини бувають тільки періодичної дії.

Дозування борошна здійснюється за допомогою шнеків, а змішування – шляхом багаторазового перемішування усієї маси в окремому посуді або шляхом перемішування борошна при його транспортуванні змішувальним шнеком до машини, що просіює.

Борошнозмішувачі. Борошнозмішувачі звичайно представляють собою вузли просіюче-змішувальних агрегатів, які застосовуються на дрібних та середніх підприємствах. Такі борошнозмішувачі бувають з вертикальними і горизонтальними лопатними або шнековими робочими органами.

Пропорційний шнековий борошнозмішувач (рис. 2) застосовують для змішування кількох сортів борошна. Він складається з металевого баку, поділеного на дві-три засіки, подаючих та змішувальних шнеків і приводного механізму.

Різну частоту обертання подаючих шнеків і відповідно різну їх продуктивність можна отримати пересуванням дисків з зубцями, вводячи їх в зачеплення зі швидкісними дисками. Останні мають концентрично розміщені ряди отворів у кількості 14, 21 та 28 штук, що дозволяє забезпечити різноманітні співвідношення складових частин суміші борошна.

Характеристика борошнозмішувачів приведена в таблиці 1.

Таблиця 3.1-Технічна характеристика пропорційних борошнозмішувачів-дозаторів

Показники Двухзасічний змішувач
ХШП-Л
Трьохзасічний змішувач
МСЗ-60
Двухзасічний змішувач
МС-2
Продуктивність, т/год. 1,4 – 2,41 1,5 – 3,0 1,5 – 3,0
Габаритні розміри, мм:      
         довжина 1780 2500 1915
         ширина 2021 1900 1919
         висота 1050 1045 1045
Потужність електродвигунів, кВт 1,0
Розміри шнеку, що подає, мм:      
         діаметр 150 160 160
         крок 150 160 130
Розміри змішувалного шнеку, мм:      
         діаметр 200 200 200
         крок 200 150 150
Маса, кг 360 512 512
Рис. 2 Пропорційний шнековий борошнозмішувач МС-2:
1 – металевий закром; 2 – дозуючий шнек; 3 – змішувальний шнек; 4 – перегородка; 5 – відсік закрома; 6 – вал змішувального шнеку; 7 , 13 – ланцюгова передача; 8 – розподільний вал; 9 – ланцюговий диск; 10 – швидкісний диск; 11 – вал дозуючого шнеку; 12 – шпонка.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*