4. Тістоділильні машини з валковим нагнітачем тіста

4.1 Тістоділильна машина РТ-2.

4.2 Ротаційний тістоділильник конструкції Целіка.

4.3 Ділильно – закруглюючий автомат А2-ХЛ1- С9.

4.4 Ділильно – закруглюючий агрегат ВАТВ-4.

4.5. Ділільно-закруглююча машина Д-504.

Машини призначені для ділення пшеничного тіста, як для дрібних (масою 0,05 – 0,23), так і крупних (0,5-2 кг) виробів. В цих машинах захват тіста із загрузочної воронки і проштовхування його у нагнітаючу камеру проводиться безперервно або періодично валками, що обертаються з однаковою швидкістю. В цих машинах стабілізатори тиску у тістовій камері в основному також відсутні. Нагнітаючі прилади цих машин мають один або декілька пар валків або ділильного барабана з розташованими навколо нього валками.

До даної групи тістоділильників відносяться машини РТ-2, Целіка, Р3-ХДН, Ш24, ХДА, а також ділильно-округлюючі автомати А2-ХА1-С9 і А2-ХЛ2-С9 і ін.

4.1 Тістоділильна машина РТ-2.

Вона призначена для ділення тіста з пшеничного борошна. Машина (рис. 13) складається із постаменту з приводом, станини, приводного вала, ділильного барабану, механізму регулювання маси шматка тіста і його виштовхування, скидаючого валика і розвантажувального стрічкового транспортера. До постаменту зверху приварена несуща плита для кріплення станини, всередині якої знаходиться редуктор з електродвигуном на рухомій плиті. Всередині станини із двох чавунних литих стойок на двох радіальних упорних підшипниках розміщений  приводний вал. Прийомна воронка складається із тістової камери з однією парою нагнітаючих валків і перехідного патрубка (штуцера).

Ділильний барабан має 4 мірних кишені діаметром 125 мм, всередині яких перемішуються поршні. Кожен поршень має пальці і ролики.

Механізм регулювання маси і виштовхування шматків тіста складається із кулака виштовхування, фланця і механізму повороту кулачка регулювання. Привод  машини здійснюється від електродвигуна через варіаторний шків на редуктор, потім на приводний вал. Від нього також на стрічковий транспортер (конвеєр), прийомні воронки і через шестерні на вал ділильного барабана, а також на рифлений валик.

Тісто поступає самопливом із бункера над тістоділильником в прийомну воронку, звідки нагнітаючими валиками подається в тістову камеру. Через перехідний патрубок заповнює кишеню. Під тиском тіста поршні віджимаються до центру ділильного барабана, поки не зустрінуться роликами з кулачком регулювання маси. При подальшому обертанні барабана ролики поршнів обкатуються по профілю кулачка. В цей період тісто стискується до тих пір, поки отвір мірної кишені не вийде із під козирка перехідного патрубка (штуцера). При подальшому обертанні барабана ролики поршня переходять на профіль кулачка виштовхувача тістових заготовок. Поршні переміщаються до зовнішньої поверхні ділильного барабана і виштовхують відміряну тістову заготовку із мірної кишені на рифлений валик, з якого тістова заготовка скидається на розвантажувальний конвеєр.

Тістоділильна машина РТ-2.01 є модифікацією ділильника марки РТ-2. Вона призначена для ділення здобних і булочних виробів невеликої маси. Відрізняється машина РТ-2.01 геометричними розмірами поршневої групи ділильної головки, яка має 6 кишень діаметром 90 мм.

Рисунок 13 – Тістоділильна машина РТ-2:
1 – постамент; 2 – станина; 3 – привод ний вал; 4 – прийомна воронка з нагнітаючими валками; 5 – ділильний барабан; 6 – механізм регулювання маси шматків тіста і його виштовхування; 7 – скидаючий валик; 8 – розвантажувальний стрічковий конвеєр;
9 – привод  машини; 10 – регулювальна стяжка під моторної плити.

4.2 Ротаційний тістоділильник конструкції Целіка.

Він складається (рис. 14) із станини з приводом, на якій змонтований валковий нагнітач з прийомною воронкою і нагнітаючою камерою, нерухомої вертикальної плити і примикаючої до неї ділильної головки – спеціального вертикального ротора з поршнями, установлених в мірних карманах ротора, хрестовини з нерухомими копірами взаємодіючими з штоками поршнів, крильчатки і конвеєра.

Машина працює наступним чином. Із прийомної воронки, розміщеній на станині машини, тісто захоплюється валками, що обертаються, які проштовхують його в нагнітаючу камеру. Потім крізь вікно в нерухомій  вертикальній плиті тісто поступає в мірні кишені ділильної головки, яка має 4 або 6 кишень. У мірних кишенях, виконаних із нержавіючої сталі, знаходяться фторопластові поршні з штоками. Хід поршня і дозу регулюють за допомогою хрестовини маховиком. При подальшому рухові головки кожний шток поршня взаємодіє з нерухомим копіром і виштовхує відміряний кусок тіста, який знімається крильчаткою. Відділене тісто падає на конвеєр і виходить з машини.

Рисунок 14 – Ротаційний тістоділильник конструкції Київського хлібокомбінату №3 (Целіка):
1 – станина машини; 2 –вал приводу валкового нагітача; 3 – валковий нагнітач; 4– прийомна воронка; 5 – нагнітаюча камера; 6 – нерухома вертикальна плита; 7 – ділильна головка (вертикальний ротор); 8 – поршень зі штоком; 9 – мірний карман; 10 – хрестовина; 11 – нерухомий копір; 12 – маховик регулювання маси заготовок; 13 – крильчатка знімаюча заготовки; 14 – відводячий конвеєр; 15 – головний вал; 16 – червячний редуктор; 17 – електродвигун.

Машина приводиться в рух електродвигуном через черв’ячний редуктор, ведучий вал, ланцюгову передачу і головний вал. Ротаційний ділильник забезпечує необхідну кількість і високу точність ділення тіста із борошна вищого, першого і другого сортів при різній вологості.

4.3 Ділильно – закруглюючий автомат А2-ХЛ1- С9.

Автомат (рис. 15) призначений для ділення тіста із пшеничного сортового борошна вищого, першого і другого сортів на шматки рівної маси і закруглення заготовок після їх ділення.

Рисунок 15 – Ділильно-закруглюючий автомат А2-ХА1-С9:
1 – тістова камера; 2 – нагнітаючи валики; 3 – мірний карман; 4 – поршень ділительного барабана; 5 – каркас автомата; 6 – ділильний барабан; 7 – механізм перпендикулярного виштовхування поршнів; 8 – механізм однорядного направлення заготовок у закруглюючий пристрій ; 9– механізм знімання тістових заготовок;
10 – повітряні сопла для подачі повітря на обдув ку робочих органів закруглюючого пристрою; 11 – спіральні жолоба закруглюю чого пристрою; 12 – конічна чаша закруглювача; 13 – привод  закруглюю чого пристрою; 14 – привод  ділильного пристрою.

Автомат складається із тістоділильного і тістозакруглюючого пристроїв, змонтованих на спільній рамі. Кожен пристрій має свій індивідуальний привод .

Ділильний пристрій складається із тістової камери, в якій зона нагнітання створюється постійно обертаючимся ділильним барабаном з мірними кишенями і чотирма валками, розташованими таким чином, що зазор між кожним наступним валком і ділильним барабаном постійно зменшується. В результаті тиск в зоні нагнітання по мірі заповнення мірних кишень постійно збільшується.

Ділильний барабан складається з двох пар діаметрально розмішених поршнів, які переміщуються в мірильних кишенях індивідуально, механізму розведення або зведення поршнів і маховика для регулювання маси тістових заготовок.

Закруглюючий пристрій автомата виконано у вигляді конічного малогабаритного округлювача з чавунною спіраллю марки Т1-ХТС. Частота обертання чаші округлювача 71 і 100 хв.-1

Між ділильним і округлюючим пристроєм автомата встановлений механізм направлення заготовок, призначений для направлення в один ряд заготовок, одержаних з ділильного барабана в два ряди.

Ділильні і закруглюючі пристрої обшиті щитками. Тісто з прийомної воронки подається в тістову камеру, під тиском нагнітаючих валків подається у дві мірних кишені у барабані. Після повороту ділильного барабана тісто виштовхується з мірних кишень примусово під дією поршнів, які переміщуються, оскільки тісто заповнює мірні кишені з протилежної сторони ділильного барабана.

Перед входом в тістову камеру поршні змащуються маслом, яке періодично подається плунжером з насоса. Розділені тістові заготовки скидаються в закруглюючий пристрій. При цьому механізм направлення робить один потік заготовок. За допомогою обертаючої конічної частини заготовки обкатуються по спіралі і округлюються, а потім виводяться із автомата однорядно.

4.4 Ділильно – закруглюючий агрегат ВАТВ-4.

Агрегат випускається фірмою “Габемфа”. Призначений для комплектації механізованих ліній по виробництву дрібноштучних булочних виробів масою від 30 до 120 г, трудоємність 7000-78000 шт./год.

Машина (рис. 16) складається із прийомної воронки, закріпленої на головці. У останній розміщені живлячі і стискуючі валки. Вони здійснюють періодичне обертання від храпового механізму, з допомогою якого регулюється частота обертання головки у результаті зміни довжини плеча приводного важеля. Валки примикають до ділильного барабану (циліндра), на поверхні якого знаходяться кільцеві ножі трикутного виду, що поділяють прокатану між валками стрічку на окремі полоси. Поряд з формуючим барабаном знаходиться обертаючийся ніж, який відрізає від сформованих стрічок окремі заготовки.

Для відділення тістових стрічок із заглибин формуючого барабана служить ніж і валик. Нижче під формуючим барабаном розміщений оригінальний округлювач, складений з двох барабанів: зовнішнього і внутрішнього. Зовнішній барабан має наскрізні восьмикутні вікна, розташовані у шаховому порядку. Внутрішній барабан виконаний у виді суцільного циліндра, має на поверхні невеликі заглиблення. Зовнішній циліндр розміщений ексцентрично по відношенню до внутрішнього циліндра і закріплений на фланці зі ступицею. Внутрішній барабан має плаваючу опору на валу і ексцентриковий привод  від конічних шестерень. До зовнішньої поверхні закруглюючого барабана за допомогою роликів прижимається стрічка конвеєра. Для підсипки борошна в закруглювач є борошнопосипник. Закруглюючий барабан очищується від налипання циліндричною щіткою, а стрічка – плоскою щіткою.

Рисунок 16 – Ділильно закруглюючий автомат ВАТВ-4:
1 – прийомна ворона; 2 – головка; 3,4,5 – живлячі валки; 6 – стискуючий валик;
7 – ділильний барабан; 8 – обертаючийся ніж; 9 – ніж відділення тістових стрічок;
10 – валик; 11, 25 – ролики конвеєрної стрічки; 12 – привод ний барабан;
13, 17 – зовнішній і внутрішній барабан; 14 – вал; 15,26 – плоска і циліндрична щітки; 16 – фланець; 18 – конвеєрна стрічка; 19 – натяжний ролик; 20,23- електродвигун;
21 – рама; 22 – катки; 24– маховичок.

Привод  здійснюється з допомогою двох електродвигунів і редуктора. Машина змонтована на легкій зварній рамі. Остання розміщується на катках для переміщення по цеху.

Машина працює наступним чином. Тісто із прийомної воронки спочатку захватується живлячими валиками, потім перекатується між ними, запресовується у заглиблення між кільцевими ножами стискаючим валиком. Із заглиблень тісто виймається з допомогою ножа і валика, а обертаючийся ніж відділяє від тістових стрічок заготовки, які падають у вікна зовнішнього барабана закруглювача і повертаються разом з барабаном, підтримуючись стрічкою конвеєра.

Зовнішній барабан закруглювача здійснює кругове обертання, а внутрішній барабан крім такого ж обертання, здійснює ще кругове переміщення, завдяки чому заготовка здійснює обертання навколо його радіуса. Щоб заготовка мала форму кулі, необхідно її одночасно обкатувати по двом перпендикулярним осям. Агрегати бувають чотирьох і п’ятирядними.

4.5. Ділильно-закруглювальнаа машина Д-504.

Машина призначена для ділення і закруглення тістових заготовок при виготовленні дрібноштучних виробів. Ділильно-закруглювальна машина Д-504 відноситься до машин з об‘ємно-шнековим принципом ділення тістових заготовок, із закругленням їх у горизонтально розміщеному округлювачі з послідуючим транспортуванням.

Машина Д-504 (рис. 17) складається з основи, ділильного пристрою, електроприводу і прийомного бункера.

Рисунок 17 – Ділильно-закруглювальна машина Д-504:
1 – конвеєр; 2, 12– штурвали; 3– збірник; 4 – скребковий механізм; 5 – основа; 6 – розподільчий бункер; 7 – механізм скидання; 8– ділильна головка; 9 – ділильний пристрій; 10 – приємний бункер; 11 – захоплюючий барабан; 13 – закруглювач.

На станині змонтований закруглювач, редуктор, варіатор, ведучі вали конвеєра, борошнопосіювач, електродвигун, бункер, скребковий механізм, збірник, конвеєр, штурвал.

Округлювач, змонтований у середній частині станини і розміщений під ділильною головкою і бункером, складається з несучого фланця, вала, повідкового механізму, зовнішнього і внутрішнього барабанів. У зовнішньому барабані є заглиблення для розміщення тістових заготовок. Внутрішній барабан здійснює обертальний рух з частотою обертання зовнішнього барабана і зворотно-поступальний рух.

Таблиця 5 – Технічна характеристика тістоділильних машин з валковим нагнітанням тіста.

Ділильний пристрій кріпиться зверху до основи. Ділильна головка для відщипування (відрізання) тістових заготовок від тістової маси ножами гребінок представляє собою ротор з 16 пазами. При обкочуванні направляючих роликами гребінок через пази висувається 4 ножі кожної гребінки. На основі ділильного пристрою міститься кронштейн з направляючими, ножі, направляюча, механізм скидання. При обертанні штурвала основи переміщується кронштейн, на якому кріпиться ділильна головка, направляюча, по якій обкатуються ролики гребінок, і механізм скидання, а також з вертикальних бронзових ножів. У корпусі ділильного пристрою знаходяться захоплюючий барабан і прийомний бункер.

Привод  машини здійснюється від електродвигуна через клинопасову передачу на редуктор і варіатор. З варіатора рух передається ланцюговими передачами на вузли, змонтовані в основі і ділильному пристрої машини.

Завантажене у приймальний бункер тісто затягується у зазор між обертаючимися назустріч одна одній ділильною головкою і направляючою. По мірі повороту ділильної головки гребінки, що обкатуються по направляючим, витягують ножі, котрі ріжуть тістову масу у горизонтальній площині. У вертикальній пощині тістову масу ріжуть три вертикальних ножі, котрі одночасно є підшипниками ковзання ділильної головки.

Із бункера тістові заготовки під дією своєї маси падають у канавки зовнішнього барабана округлювача. Так як округлювач обертається, то на даному відрізку шляху тістові заготовки піджимаються стрічкою конвеєра, у результаті чого створюється замкнений об‘єм. Закруглення здійснюється у результаті дії складного руху внутрішнього барабана закруглювача. Із закруглювача тістові заготовки падають на конвеєр і подаються у шаф попередньої розстойки.

102 Comments

  1. Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? coupon for prilosec at cvs Throughout grade school and high school Leonard spent much of his free time playing baseball and football, giving little thought to writing other than for schoolwork. In high school a classmate gave him his nickname, “Dutch” after the Washington Senators “knuckleballer”, Emil “Dutch” Leonard.

  2. An envelope glucophage xr 500 mg Manning was sacked seven times, the second highest one-game total of his career, and threw for 119 yards, the lowest in which he’s played a complete game since late in the 2007 season. The Giants rushed for 60 yards, which is actually good news, since it was a season high. In the first half, Manning threw for 37 yards and was sacked six times for 36 yards.

  3. What sort of work do you do? non prescription nolvadex First: The primary driver of the special education gap is the type of student who chooses to apply for a charter school. Parents of students with special needs are less likely to choose to apply to charter schools, especially autistic students and students with a speech or language disability.

  4. I like watching football zalvos ciprofloxacin price philippines It could have been another car he hit, of course. Kidd was lucky to walk away from the crash with minor injuries, taken to Southampton Hospital and released. Nobody died this time because of drunk driving, the way a pedestrian died when NFL player Donte Stallworth was behind the wheel, the way a Cowboys player named Jerry Brown died because teammate Josh Brent was drunk behind the wheel.

  5. Children with disabilities canadian pharmacy cialis viagra “The data suggest that a rush to voice-based interactions in the vehicle may have unintended consequences that adversely affect traffic safety,” the report says. “There is strong evidence that drivers are not necessarily safe just because eyes are on the road and hands are on the wheel.”

  6. I work with computers metformin glucophage vs metformin hydrochloride Dr. Keith Bly, the Residency Program Director at UTMB Health Pediatrics and a pediatrician at UTMB, was diagnosed with a brain tumor. Before his surgery, Bly, who has co-authored a column on children’s health for The Daily News for years, sold tickets for a chance to snip or shave some of his hair off as a fundraiser for The Rainbow Connection Camp for Children with Cancer and Blood Disorders, where he is camp doctor. He posted this note just before his surgery.

  7. How many are there in a book? caravelair allegra 475 model 2015 “…bottom-up design never succeeds, because even good efforts by departments within such systems remain insulated within the layers of the company’s organizational structure and everything really new, courageous and potentially game-changing is destroyed by its passage through ‘the gates of rejection.’”

  8. Will I have to work on Saturdays? which is best nexium or prilosec One device exploded in an employee men’s room Sunday night in Terminal 2. Remnants of an exploded bottle also were found that night on the tarmac area near the Tom Bradley International Terminal, but an employee threw it away. The same employee found an unexploded bottle Monday evening and then reported what he found the previous day.

  9. this is be cool 8) dr david williams monroe la In a statement, the human rights group quoted Hai’s son as saying his father was too weak to walk unaided when he was allowed to visit him for five minutes in prison on Saturday. Earlier this month, his ex-wife visited and Hai was dragged away when he told her about his hunger strike.

  10. I came here to work voltaren NEW YORK, Oct 17 (Reuters) – The S&P 500 closed at a recordhigh on Thursday as investor confidence grew following alast-minute deal to avoid a U.S. default, butweaker-than-expected results from heavyweights IBM and GoldmanSachs pressured the Dow.

  11. Through friends flovent diskus 250 mg In the quarter-century since Roddy Doyle wrote ‘The Commitments’, his hit first novel, it has been filmed and televised. Now it is a musical, adapted for the stage by Doyle himself, opening at the Palace Theatre in the heart of London’s West End.

  12. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog
    that automatically tweet my newest twitter updates.
    I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
    and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

    Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
    new updates.

  13. This design is wicked! You most certainly know how to
    keep a reader amused. Between your wit and your videos, I
    was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

  14. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other
    sites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my
    readers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free
    to shoot me an e mail.

  15. M.E.C Mon Electricien Catalan
    44 Rue Henry de Turenne
    66100 Perpignan
    0651212596

    Electricien Perpignan

    Everything is very open with a precise explanation of the challenges.

    It was truly informative. Your site is very helpful.
    Many thanks for sharing!

  16. After I initially left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there a way you can remove me from that service? Appreciate it!|

  17. Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info particularly the remaining part 🙂 I maintain such information a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck. |

  18. Excellent beat ! I would like to apprentice even as you amend your web site, how could i subscribe for a weblog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright transparent idea|

  19. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!|

  20. The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!|

  21. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is fantastic blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.|

  22. Somebody necessarily lend a hand to make seriously articles I’d state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this particular publish extraordinary. Fantastic job!|

  23. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, since I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon.|

  24. Definitely imagine that that you stated. Your favourite justification seemed to be on the net the easiest factor to take into accout of. I say to you, I certainly get annoyed at the same time as folks think about concerns that they just don’t realize about. You controlled to hit the nail upon the highest as neatly as defined out the whole thing with no need side-effects , other people could take a signal. Will probably be back to get more. Thank you|

  25. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.|

  26. Hello there, simply changed into alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Many folks will likely be benefited out of your writing. Cheers!|

  27. First off I want to say terrific blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind prior to writing. I have had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints? Kudos!|

  28. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays.|

  29. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Thank you|

  30. Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks|

  31. I do accept as true with all of the concepts you’ve presented in your post. They’re really convincing and can definitely work. Still, the posts are very short for newbies. May just you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.|

  32. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that too few men and women are speaking intelligently about. I’m very happy I stumbled across this during my hunt for something regarding this.|

  33. I believe everything wrote made a lot of sense. But, what about this? what if you were to create a killer title? I am not suggesting your content is not solid., but what if you added something that makes people desire more? I mean BLOG_TITLE is a little plain. You might glance at Yahoo’s home page and watch how they create news titles to grab viewers to open the links. You might add a related video or a related picture or two to get readers excited about everything’ve written. Just my opinion, it would make your posts a little bit more interesting.|

  34. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!|

  35. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thank you!|

  36. Greetings I am so thrilled I found your blog, I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb jo.|

  37. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.|

  38. I’m curious to find out what blog platform you’re utilizing? I’m experiencing some minor security issues with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any solutions?|

  39. We absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write in relation to here. Again, awesome weblog!|

  40. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.|

  41. I am extremely inspired along with your writing skills and also with the layout to your weblog. Is this a paid subject matter or did you modify it your self? Anyway stay up the nice high quality writing, it is rare to peer a nice blog like this one nowadays..|

  42. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*