Контрольні запитання та тести

1. Як впливає низька температура на склад молока?

2. Як впливає висока температура на склад молока?

3. Як впливає висока температура на властивості молока?

4. Як впливає тривале зберігання на склад молока?

5. Як впливає тривале зберігання на властивості молока?

6. Як впливає механічна обробка на склад молока?

7. Як впливає механічна обробка на властивості молока?

8. Як впливає низька температура на властивості молока?

9. Назвіть основні джерела потрапляння мікроорганізмів в сире молоко.

10. Чим обумовлена бактерицидна фаза молока? Від чого залежить її тривалість?

11. Як змінюється мікрофлора в процесі зберігання молока?

12. Як змінюється мікрофлора молока у фазі молочнокислих бактерій?

13. Як зовні в молоці виявляється фаза розвитку дріжджів і пліснявих грибів?

14. Перерахуйте і охарактеризуйте вади сирого молока. Якими мікроорганізмами вони викликаються?

15. За якими показниками контролюють молоко, що надходить на завод? Які вимоги  до сирого молока при його прийманні на молокопереробний завод?

16. Які вимоги до ЕС до сирого молока?

Тест МОЛОКО ЯК СИРОВИНА ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*