8. Потокові лінії для формування м’ясопродуктів

Потокові лінії для формування м’ясопродуктів застосовують при виробництві ковбасних виробів і напівфабрикатів (котлет, пельменів і ін.).

Похожее изображение

Лінія Я2-ФА2-Б призначена для механізації процесу виробництва вакуумованого фаршу сирокопчених ковбас, транспортування й шприцювання його в ковбасну оболонку. Лінію виконують у двох виконаннях: із чотирма гідравлічними шприцами Я2-ФА2-Б і двома гідравлічними шприцами Я2-ФАБ-1.

До складу лінії входять куттер Л5-ФКБ, вакуум-прес, шприц, насосна станція, шафа керування, комплект трубопроводів.

М’ясну сировину завантажують у куттер, де відбувається приготування фаршу. Готовий фарш подається вивантажувачем у бункер вакуум-преса. У ньому відбуваються вакуумування фаршу й наповнення фаршевих циліндрів. Наповнені циліндри подаються на верхній смуговий шлях, по якому транспортують фарш до шприців. Циліндри, що переміщаються по верхньому смуговому шляху, можуть бути прийняті кожним із чотирьох або двох шприців. Шприцами фарш формується у ковбасну оболонку. Порожні циліндри опускаються на нижній смуговий шлях і транспортуються ним до вакуум-преса для наступного наповнення фаршем.

Технічну характеристику ліній наведено в таблиці  10.

Таблиця 10 – Технічні характеристики потокових ліній формування сирокопчених ковбас

Показник Я2-ФА2-Б Я2-ФА2-Б-1
Продуктивність (кг/год.) при діаметрі ковбасної оболонки, мм:
50
60
 

1450
1900

 

725
875

Довжина батонів, що формуються, мм 400…500 400…500
Установлена потужність, кВт:
з куттером
без куттера
64
20
64
20
Залишковий тиск у бункері вакуум-преса, МПа 0,02 0,02
Геометрична місткість, м3 :
вакуум – преса
фаршевого циліндра
0,35
0,06
0,35
0,06
Габаритні розміри, мм 12500х7500х1705 9200х7500х1705
Маса, кг 8800 6640

Лінія В2-ФЛЛ призначена для виробництва ліверних ковбас в оболонці із плівки «Повиден». У складі лінії – агрегат для подрібнювання й плавлення сиру В2-ОПН, автомат для формування ковбас із утворенням оболонки з повиденової стрічки М1-ФУ2-Т, конвеєри завантажувальний В2-ФЛЛ/1, розвантажувальний В2-ФЛЛ/3, варочно-охолоджувальна установка В2-ФЛЛ/2, станція підготовки води В2-ФЛЛ/4, пульт керування В2-ФЛЛ/7, шафа В2-ФЛЛ/8.

Агрегат В2-ОПН служить для подрібнювання з одночасним варінням сирої й вареної (відділеної від кісток) сировини з додаванням складених компонентів.

Автомат М1-ФУ2-Т формує ковбаси з утворенням оболонки із плівки «Повиден» з накладенням металевих скріпок з алюмінієвого дроту.

Конвеєр В2-ФЛЛ/1 транспортує батони ковбаси до завантажувального пристрою варочно-охолоджувальної установки.

Установка В2-ФЛЛ/2 служить для завантаження батонів ковбаси в кошики, їхнього варіння у воді при температурі 75—95 °С, охолодження водою температурою не вище 6°С, вивантаження в розвантажувальний бункер. Варочно-охолоджувальна установка являє собою зварені ємності – ванни варіння й охолодження, з’єднані порталами. Через портали кошики передаються з однієї ванни в іншу. На варочній  ванні встановлені завантажувальний пристрій і штовхач для переміщення кошиків, на ванні охолодження – розвантажувальний бункер і штовхач. У кожній ванні є забірні фільтри, зрошувачі й датчики контролю температури, у ванні охолодження – також теплообмінник.

Конвеєр В2-ФЛЛ/3 подає батони ковбаси з розвантажувального бункера у візки. Станція підготовки води В2-ФЛЛ/4 призначена для створення циркуляційних потоків у ваннах варки й охолодження, підігріву й підтримки температури води у варочній ванні.

Технічна характеристика лінії формування ліверних ковбас

Продуктивність, кг/год.                                                  500±10

Установлена потужність, кВт                                             95

 Витрата:

водопровідної води, м3/год                                                3,0

   стисненого повітря (при тиску 0,8 МПа), м3/год     0,8

    пари (при тиску 0,6 МПа), кг/год.                               350

Температура ковбаси в центрі батона, °С:

після варки                                                                             72

після охолодження                                                                8

Габаритні розміри, мм                                        20000x3500x3450

Маса, кг                                                                                12350

Лінія К6-ФЛ1К-200 (рисунок 28) призначена для готування м’ясних напівфабрикатів або рибних котлет масою 50 і 75 г з укладанням їх на лотки. Лінія складається з вовчка для подрібнювання м’яса, жиру й лука, вовчка для подрібнювання хліба, ванни для вивантаження в неї подрібненої хлібної маси, насадки для транспортування подрібнених: м’яса, лука й жиру з вовчка у фаршмішалку, фаршмішалки для перемішування подрібнених: м’яса, хліба, лука й спецій, накопичувача для подачі фаршу в котлетний автомат, котлетного автомата, автомата панірування сухарним борошном і укладання на лотки. 

Рисунок 28 – Лінія К6-ФЛ1К-200 для готування котлет:
1 – лотки; 2- живильник; 3 – котлетний автомат; 4- фаршмішалка; 5 – насадка; 6- ванна, 7, 8- вовчки

Технічна характеристика лінії напівфабрикатів

Продуктивність, шт/год.                                      20000

Установлена потужність, кВт                                  36

Діаметр котлети, мм                                                  65

Зовнішні розміри лотків, мм                          568x376x30

Припустима похибка дозування, %                        5

Займана площа, м2                                                     11,5

Маса, кг                                                                         2900

Попередньо замочений хліб подрібнюють на вовчку й вивантажують у ванну. Одночасно в інший вовчок завантажують м’ясо, лук, подрібнюють і подають у фаршмішалку. Туди ж завантажують подрібнений хліб і спеції відповідно до технології. Маса ретельно перемішується. Потім фарш транспортується насосом накопичувача в живильник котлетного автомата, що формує котлети, панірує їх сухарним борошном з двох сторін і укладає у лотки. Вручну знімають лотки й укладають їх у транспортні ящики або касети. Лінію обслуговують п’ять чоловік.

Лінія В2-ФПК-0,5 (рисунок 29) призначена для механізованого виробництва пельменів і вареників з автоматичним зважуванням доз, фасуванням пельменів у картонні пачки, автоматичним упаковуванням 24 шт. у пакеті. У комплект лінії входить обладнання для готування тіста, фаршу, формування й заморожування пельменів і вареників.

Рисунок 29 – Схема потоково-механізованої лінії для виробництва пельменів:
1 – візок для транспортування фаршу й тіста; 2 – гідравлічний підйомник; 3 – фаршмішалка; 4 – фаршевий насос; 5 – фаршпровід із запірними арматурами; 6 – тістомісильна машина; 7 – конвеєр завантаження тіста; 8 – пельменний автомат; 9 — пристрій для обдува тістофаршевого джгута; 10 — вентилятор; 11 — барабан для штампування пельменів; 12 – швидкоморозильний апарат із площадкою для обслуговування; 13 – вікно вивантаження заморожених пельменів; 14 – поліетиленові тазики для збору заморожених пельменів; 15 – прийомний стіл; 16 – крафт – мішок або гофрований короб з пельменями; 17 – візок для транспортування пельменів у холодильник

Технічна характеристика лінії формування пельменів

Продуктивність, кг/год.                                                 500

Маса пельменя, г                                                           12+2,5

Вміст м’ясного фаршу в пельмені, відс.                     55

Маса впакованого продукту:

   у пачці, г                                                                350±14; 500±14

   у пакеті з 24 пачок, кг                                               8,4, 12

Установлена потужність, кВт                                          32

Витрати:

   холоду (аміак), кДж/год                                              11905

   води (температура 45—50 °С), м3/год                     0,96

Температура замороженого пельменя, 0С                 -10

Тривалість заморожування, хв.:

   на верхньому конвеєрі                                                  18,5

   на нижньому конвеєрі                                                  17,5

   загальна                                                                             36

Займана площа, м2                                                          285

Маса, кг                                                                            40000

171 Comments

  1. I’m on business before and after anavar male “It’s something that the Navy is caught between a rock and a hard place,” said Ken Killmeyer, historian for the USS Forrestal Association and a survivor of the 1967 incident. “They have to have these vessels no matter how big or small they are, and they use them as you would your car until they’re no longer financially viable. So, they decommission them.”

  2. Could you please repeat that? analgin injection side effects “Starting today, you will see a new ‘Related headlines’ section on the permalink page of tweets that have been embedded on websites,” explained Brian Wallerstein, a software engineer with the company. “It lists and links to websites where the tweet was embedded, making it easier to discover stories that provide more context.”

  3. Could I have , please? vidalista 10mg review SSP are the UK’s largest operator of food outlets in train stations and airports. Whilst the name may mean nothing to most, it has more than 30,000 staff in 400 locations across 30 countries with brands in the UK including Upper Crust, Millie’s Cookies and Caffe Ritazza. If you’re a rail commuter and partial to a baguette or the occasional calorific, oversized chocolate chip biscuit, you are likely very familiar with their offering.

  4. Can you put it on the scales, please? glycomet gp 1 price Snowden’s residency in Russia has been forced upon him — he had nowhere else to go. Those people who insist he should come home and go to jail lack a healthy regard for the rigors of imprisonment. Snowden insists that neither the Russians nor, before them, the Chinese have gotten their grubby hands on his top secret material, and indeed, this fits with his MO. He has been careful with his info, doling it out to responsible news organizations — The Washington Post, The New York Times, The Guardian, etc. — and not tossing it up in the air, WikiLeaks style.

  5. Canada>Canada is ibuprofen or acetaminophen better for knee pain The survey also reports that nearly three-quarters of shoppers reported reading food labels for ingredients and “other product information.” Well, here’s a crazy thought. Perhaps food-label reading has become a barrier in and of itself to eating more healthfully; these days, the jobs of food labels seem to be to dupe consumers into believing that boxes of heavily processed food with a vitamin or two or a few grams of whole grains are suddenly healthful choices.

  6. I’m doing an internship why is there no generic premarin cream Fair enough, even if he does sound a bit like Belichick, his nemesis. There is still this tremendous chance all over the place, in New York and in Jersey and the AFC East, all the chance Rex’s team could have hoped for at the start of the season, when some people had them finishing fourth in the Ivy League.

  7. What sort of music do you like? lasix 40 mg prix Ben Bradlee was editor of The Washington Post during the Watergate scandal that brought down President Richard Nixon in the 1970s. The Post was in the news this week when Amazon’s Jeff Bezos purchased the struggling newspaper.

  8. Great blog here! Also your website loads up very fast!

    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  9. Right here is the right webpage for everyone who wants to find out about this topic.
    You realize so much its almost tough to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).
    You certainly put a brand new spin on a topic that has been discussed for
    ages. Excellent stuff, just wonderful!

  10. Willie G youllied

    Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different
    subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!

  11. Independance Immobilière – Agence Dakar Sénégal
    Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké
    BP 2975 Dakar
    +221 33 823 39 30

    Agence Immobilière Dakar

    Hurrah, that’s what I was exploring for, what
    a material! present here at this web site, thanks admin of this website.

  12. M.E.C Mon Electricien Catalan
    44 Rue Henry de Turenne
    66100 Perpignan
    0651212596

    Electricien Perpignan

    Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your
    efforts and I will be waiting for your next write ups thank you once again.

  13. Taxi moto line
    128 Rue la Boétie
    75008 Paris
    +33 6 51 612 712  

    Taxi moto paris

    It’s remarkable in favor of me to have a website, which is helpful designed for my experience.
    thanks admin

  14. hello!,I really like your writing very so much! proportion we be in contact more approximately your article on AOL? I require an expert in this house to resolve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to look you. |

  15. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy I came across this in my hunt for something relating to this.|

  16. I believe this is among the such a lot important information for me. And i am glad reading your article. However wanna statement on few general things, The site style is wonderful, the articles is actually excellent : D. Just right activity, cheers|

  17. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult
    to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance.
    I must say that you’ve done a great job with this. Additionally, the blog loads
    very fast for me on Opera. Excellent Blog!

  18. What i do not understood is if truth be told how you’re not really much more neatly-appreciated than you might be right now. You are very intelligent. You already know therefore significantly relating to this matter, made me for my part consider it from numerous varied angles. Its like women and men are not interested unless it’s something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. Always maintain it up!|

  19. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!|

  20. What i do not realize is in truth how you’re not actually much more well-liked than you may be now. You’re very intelligent. You already know therefore significantly in relation to this topic, made me in my opinion consider it from so many numerous angles. Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs excellent. At all times care for it up!|

  21. I truly love your blog.. Excellent colors & theme.
    Did you develop this site yourself? Please reply back as I’m trying to create my
    very own blog and would like to learn where you got this from
    or just what the theme is named. Cheers!

  22. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back yet again since I book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.|

  23. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you spending some time and energy to put this short article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!|

  24. I really love your website.. Excellent colors & theme. Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my very own site and want to find out where you got this from or exactly what the theme is named. Thank you!|

  25. Hi there very cool site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds additionally? I am happy to seek out a lot of useful info right here within the submit, we’d like develop more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .|

  26. Thank you for every other fantastic article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect method of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such info.|

  27. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you may be a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back down the road. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice evening!|

  28. Fantastic beat ! I wish to apprentice even as you amend your website, how can i subscribe for a weblog site? The account helped me a acceptable deal. I have been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea|

  29. It is appropriate time to make some plans
    for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I
    could I desire to suggest you few interesting things or
    suggestions. Perhaps you can write next articles referring
    to this article. I desire to read even more things about
    it!

  30. Thank you for every other informative blog. The place else may I get that kind of information written in such a perfect method? I have a challenge that I’m simply now operating on, and I’ve been on the look out for such info.|

  31. It’s the best time to make a few plans for the long run and
    it is time to be happy. I’ve learn this post and if I could I want to suggest
    you some interesting things or tips. Maybe you could write next
    articles referring to this article. I desire to read more things approximately it!

  32. I really love your blog.. Excellent colors & theme. Did you develop this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my own personal website and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is named. Thanks!|

  33. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help protect against content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.|

  34. Hi there! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does running a well-established blog like yours take a massive amount work? I’m completely new to operating a blog however I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!|

  35. Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!|

  36. Simply desire to say your article is as amazing. The
    clarity for your publish is just nice and i could think you’re a
    professional on this subject. Well with your permission allow
    me to clutch your RSS feed to keep up to date with approaching post.
    Thanks one million and please keep up the rewarding work.

  37. Admiring the time and effort you put into your blog and in depth information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

  38. obviously like your website however you need to check the spelling on quite a few of
    your posts. Several of them are rife with spelling issues and I
    to find it very troublesome to inform the reality then again I will
    definitely come back again.

  39. I used to be recommended this web site via my cousin. I’m now not sure
    whether this submit is written via him as no one else understand such precise about my trouble.
    You are incredible! Thanks!

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. what age viagra
  2. cialis discountd
  3. actress for viagra 2015
  4. is generic cialis available in the usa
  5. viagra for women effect

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*