7. Автомати для формування м’ясопродуктів

Похожее изображение

До автоматів для формування м’ясопродуктів відносять котлетний, пельменний і пиріжковий автомати, машини для формування м’ясних хлібів.

Автомат котлетний (рисунок 20) призначений для дозування фаршу й формування котлет. Завантажувальний циліндр має шестилопатевий гвинт, який натискає на фарш, що перебуває в циліндрі, а також щільно й рівномірно заповнює формуючі кишені обертового столу. Завантажувальний циліндр автомата й шестилопатевий гвинт для зручності промивання й очищення робочої частини машини виготовляють знімними. У днищі завантажувального циліндра є овальний отвір. Через нього фарш із циліндра надходить у формуючі кишені столу.

На опорну плиту, розташовану на валику стола, опираються нижні торцеві зрізи поршнів при проходженні під циліндром. Положення опорної плити змінюють шляхом обертання рукоятки, що діє на регулятор і зміщує за віссю валик з опорною плитою. У такий спосіб регулюють обсяг кишень стола й, отже, масу дози.

Диск призначений для знімання котлет зі стола і їхньої передачі на подальшу обробку. Стрілками на рисуннку зазначений напрямок руху котлет. Зазор між нижньою поверхнею диска й верхньою поверхнею стола дорівнює 0,2 мм. Для очищення обертового диска передбачений шкребок, що скидає частки фаршу. Він повинен щільно прилягати до верхньої поверхні диска. Штоки поршнів постачені шарнірами, які під час обертання стола котяться по кулачку й залежно від конфігурації його розгорнення забезпечують поршням зворотньо-поступальний рух. При підході до завантажувального циліндра поршень опускається у крайнє нижнє положення, а після проходження завантажувального циліндра разом з відформованою котлетою піднімається до рівня верхньої площини стола.

Рисунок 20 – Автомат котлетний:
а – загальний вид; б – схема руху фаршу при формуванні котлети; 1 – корпус; 2 – завантажувальний циліндр; 3- стіл; 4 – поршень; 5 – диск; 6 – кулачок; 7 – плита опорна; 8 – регулятор; 9 -привід, 10- шестилопатевий гвинт; 11 – овальний отвір; 12- рукоятка; 13- валик; 14 – шкребок; 15 – гвинт

Завантажений у циліндр м’ясний фарш нагнітається шестилопатевим гвинтом у формувальні отвори стола, після чого відформовані котлети (круглі) поршнями виштовхуються на його поверхню, де їх підхоплює конвеєрний диск і скидає у посипані сухарним борошном лотки.

Технічна характеристика автомата котлетного

Продуктивність, шт/год.                                              4000

Місткість завантажувального циліндра, л                 20

Маса котлети, г                                                            50, 75 і 100

Установлена потужність, кВт                                        0,55

Габаритні розміри, мм                                             685x585x665

Маса автомата, кг                                                                90

Автомат ЯЗ-ФКС (рисунок 21) призначений для механізації процесу формування м’ясних рублених напівфабрикатів (котлет) і їхнього панірування у цехах напівфабрикатів підприємств м’ясної промисловості середньої потужності.

 

Рисунок 21 – Автомат ЯЗ-ФКС:
1 – автомат, 2- візок, 3- підйомник, 4 – насос

Він складається з рами, пристрою для формування котлет, двох сухарниць для нанесення панірувального борошна, конвеєра з рольгангом для переміщення заповнених лотків, ексцентриково – лопатевого фаршевого насоса для подачі фаршу в прийомний бункер пристрою, що формує, приводів конвеєра, формувального пристрою, фаршевого насоса, візків ЯФЦ-1У для транспортування фаршу від місця готування до бункера завантаження. Автомат працює в автоматичному режимі.

Пельмені й вареники формують при температурі не вище 20 °С на пельменних автоматах типу П6-ФПБ, СУБ-2-67, В2-ФПК/24 або інших пристроях. Формуючі автомати працюють за принципом штампування тістової трубки й відрізняються кількістю барабанів, що штампують.

Технічна характеристика автомата ЯЗ-ФКС

Продуктивність, кг/год.:

автомата                                                                    4000

фаршевого насоса                                                     6000

Маса котлет, г                                                              50 і 100

Установлена потужність, кВт                                   13,0

Частота обертання формувального барабана, с-1   0,21

Швидкість руху конвеєра, м/с                                   0,14

Габаритні розміри, мм                                      2760x2600x3200

Маса, кг                                                                        2500

Автомат пельменний СУБ- 2-67 (рисунок 22) призначений для готування пельменів з тіста й м’ясного фаршу. Він діє безупинно, при ручному завантаженні тіста й фаршу в бункер відбувається автоматичне й безвідхідне штампування пельменів.

Рисунок 22 – Автомат пельменний СУБ- 2-67:
1 – конвеєр; 2- барабан; 3- борошняний бункер; 4 – ротаційний насос; 5 – станина; 6 – провідний барабан; 7 – варіатор швидкостей; 8- кожух; 9-електродвигун; 10- магнітний пускач; 11,13- шнеки; 12 – здвоєний бункер; 14- маховичок; 15- рама конвеєра; 16- опорний ролик; 17- натяжний ролик

При русі конвеєрної стрічки барабани обертаються й, прокочуючись начиненими фаршем тістовими трубками, штампують пельмені, які на підкладній дошці утворюють чотири ряди. Осередки барабана мають розділові й клейкі крайки. При натиску штампів на тістову трубку, заповнену фаршем, остання відтискується осередками, звільняючи місце склеювання й поділу пельменів. При подальшому натиску штампів пельмені складаються. Розділова крайка продавлює тісто наскрізь й утворює проміжки між пельменями. При нормальному технологічному процесі виходять міцно склеєні пельмені, відстань між якими дорівнює 3-5 мм.

Перед барабанами, що штампують, установлений борошняний бункер з ворушителем. Він має отвори, через які на тістові трубки, що проходять під ним, з фаршем сиплеться борошно. Це запобігає прилипанню пельменів до осередків барабанів. Борошно, що попадає на тістові трубки, розрівнюється двома гумовими шкребками, укріпленими на бункері. Кількість подаваного борошна регулюється шиберами. Борошно й шматочки тіста, що налипають на барабани, очищаються щіткою. Автоматом управляють за допомогою пульта керування.

Автомат пельменний П6-ФПВ (рисунок 23) улаштований так само, як і автомат СУБ-2-67, але має більше високу продуктивність. Це пов’язане з тим, що в конструкції автомата П6-ФПВ передбачено три барабани, які штампують, а в автоматі СУБ- 2-67 їх два.

Автомат включає здвоєний бункер і витискувачі тіста й фаршу, а також пристрій, що формує, і стрічковий конвеєр з нержавіючої сталі або із прогумованим покриттям. Насоси нагнітають фарш і тісто в відповідні колектори, а з них – у пристрій, що формує, якій являє собою балон із двома трубками для тіста й фаршу, причому трубка для фаршу проходить балон наскрізь і на виході між нею й циліндричною стійкою утворюється овальна щілина. Тістова трубка проходить через цю щілину й заповнюється фаршем. Трубки (усередині фарш, зовні тісто) надходять на лотки, переміщувані конвеєром, або безпосередньо на сталеву стрічку конвеєра, де їх посипають борошном або обдувають теплим повітрям для підсихання. Це запобігає прилипання тіста до дисків, що штампують. Пельмені формуються за допомогою барабанів, що штампують, які прокочуються трубками, одночасно формуючи й склеюючи пельмені. Аналогічно формують вареники. Для м’ясопереробних підприємств невеликої потужності випускають пельменні автомати з одним барабаном, що штампує, у настільному варіанті типу НПА (рисунок 24).

Рисунок 23 – Схема пельменного автомата П6-ФПВ:
1 – бункер посипання лотків; 2, 6 – регулювальні крани; 3 – бункер для тіста; 4 – колектор розподілу фаршу; 5 – бункер для фаршу; 7 – головка, що формує; 8 – бункер посипання тістових трубок; 9 – барабани, що штампують; 10 – стрічковий конвеєр; 11 – станина

Рисунок 24 – Пельменний автомат НПА у настільному варіанті:
1- станина з приводом; 2 – бункер для тіста; 3- бункер для фаршу; 4- насадка, що  формує;  5 – бункер посипання тістових трубок; 6- барабан, що штампує

Технічну характеристику пельменних автоматів наведено в таблиці 7

Таблиця 7 – Технічна характеристика пельменних автоматів

Показник СУБ-2-67 П6-ФПВ НПА
Продуктивність, кг/год. 400 400-600 50
Маса пельменя, г 121,2 121,2 142,5
Товщина тістової оболонки, мм 2 2 2
Установлена потужність, кВт 1,5 3,0 0,75
Габаритні розміри, мм 2800х930х1240 3000х1100х1320 1000х600х300
Маса автомата, кг 550 830 85

Автомат АФСБ-500 (рисунок 25, а) забезпечує вакуумування фаршу, формування сосисок, навішення гірлянд сосисок на ковбасні ціпки. Він виконаний у модульному виконанні: І – модуль наповнення оболонки фаршем, ІІ – модуль формування сосисок, ІІІ – модуль навішення гірлянд сосисок на ковбасні ціпки.

Для заповнення фаршем застосовують гофровану оболонку – вітчизняну штучну білкову “Белкозин”, целюлозну, імпортну целюлозну “NOHAX” чи “ТЕЕРАК”. Розміри оболонки складають (мм): діаметр 22±2, довжина для білкової 200±15, целюлозної 380±15.

Сосиски формують під вакуумом при значенні залишкового тиску 0,4 МПа.

Автомат АФС-1000 (рисунок 25, б) призначений для наповнення м’ясним фаршем целюлозної оболонки, виробництва сирих батончиків сосисок і навішення їх на прийомний пристрій.

Технічну характеристику автоматів для формування сосисок наведено в таблиці 8.

 Таблиця 8 – Технічні характеристики автоматів для формування сосисок

Показник

В6-ФСБ АФСБ-500 АФС-1000
Продуктивність (технічна), кг/год. 1350 500 1000-1200
Установлена потужність, кВт 7,5 8,5 4,5
Маса сосиски, г 35 35; 50 35; 50
Похибка дозування, що допускається, % +5,0 +5,0 +5,0
Займана площа, м2 7,0 5,0 10,8
Маса автомата, кг 825 1200 900

Рисунок 25 – Автомати формування сосисок:
а – автомат АФСБ-500: 1-пульт керування; 2- бункер; 3- шприци; 4 – пристрій завантаження оболонки; 5-механізм навішення; 6-ковбасний ціпок; 7 – пристрій для прийому сосисок;
б – автомат АФС-1000: 1 – пристрій для завантаження фаршу; 2 – пристрій для подачі фаршу; 3- станція; 4- насос; 5 – пристрій для перекручування сосисок; 6 – пристрій для навішення сосисок; 7 – пристрій для прийому сосисок

Комплекс обладнання М1-ФУ-2Р-1 призначений для формування варених ковбас з утворенням оболонки з повиденової плівки з накладанням скріпок на кінці батонів. Дозволяє виробляти батони масою від 400 до 1000 г із усіх видів фаршу. Складається з підйомника-завантажника, машини для формування ковбас.

Машина для формування ковбас містить у собі з’єднані трубою кліпсатор і наповнювач. Підйомником-завантажувачем фарш подається у бункер-завантажувач машини формування ковбас. Зі шнекового живильника, в якому відбувається вакуумування, фарш лопатевим насосом подається трубою у сформовану оболонку, зварену в поздовжньому напрямку струмами високої частоти. Механізмом утворення скріпок на кінці батонів накладаються металеві скріпки з алюмінієвого дроту. Батони відокремлюються один від одного і конвеєром подаються на обертовий стіл.

Комплекс обладнання ВЗ-ФФБ (рисунок 26) призначений для формування батонів варених ковбас у штучну гофровану оболонку (відповідну оболонці типу “Фиброус”) з накладенням на кінці металевих скріпок. Комплекс складається з вакуумного шприца ВЗ-ФКА і пристрою формування батонів ВЗ-ФУА. До шприца підводиться револьверна голівка з двома цівками, що служать для надягання гофрованої оболонки, і гальмових пристроїв.

Рисунок 26- Комплекс обладнання ВЗ-ФФБ для формування варених ковбас:
1 – пристрій для формування  батонів; 2- вакуумний шприц; 3 – револьверна голівка; 4 – цівки

Одна цівка знаходиться у робочому положенні, інша – у завантажувальному. Голівка через кронштейн кріпиться до стільниці пристрою ВЗ-ФУА, що розташована на платформі з двома рухливими і двома нерухомими опорами. На платформі кріпиться підставка, де встановлена стільниця з каркасом, що несе на собі механізми подачі дроту й утворення і накладання скріпок.

Дріт намотується на дві бобіни, укріплені на каркасі. Механізм утворення і накладення скріпок, механізм стиску оболонки і відрізний ніж приводяться у рух двома пневмоциліндрами. Від вакуумного шприца фарш у визначених дозах, заданих оператором, подається через  цівку, що знаходиться у робочому положенні, у гофровану оболонку з накладеною першою скріпкою. Одночасно з видачею дози фаршу подається електричний сигнал, керуючий пневмосистемою пристрою ВЗ-ФУА. Обжимається оболонка між батонами, накладаються скріпки на шейки батонів, відрізаються готові батони, виготовляються скріпки, і робочі органи повертаються у вихідне положення.

Технічну характеристику комплексів обладнання для формування ковбасних виробів наведено в таблиці 9.

Таблиця 9 – Технічні характеристики комплексів обладнання для формування ковбасних виробів

Показник М1-ФУ-2Р-1 ВЗ-ФФБ
Продуктивність, кг/год. 1260-1800 2000
Установлена потужність, кВт 7,2 8,8
Розміри батона, мм:
діаметр

довжина

65

140-350

90

500

Габаритні розміри, мм 5500x1600x2770 4160x1200x2300
Маса, кг 1940 1600

131 Comments

  1. I’d like to tell you about a change of address salbutamol 2mg tablet En route to a brutal 38-13 loss to the Titans on Sunday, Smith — taking a cue from Sanchez — committed a behind-the-butt fumble that is sure to keep the blooper reels running. The rookie attempted to switch the the ball from his right hand behind his back to his left while being sacked, resulting not only in a fumble, but a Titans recovery for a touchdown. It was only one of many errors for Gang Green.

  2. Would you like to leave a message? vibrel uk Despite weeks of White House requests for Russia to return Snowden—who traveled to Russia from China after using the Republic as a post-leak hide out—to US custody for prosecution, President Obama’s “vow to eradicate the situation,” and threats of stalling meetings until the situation has been effectively eradicated, the two countries’ fickle relations ultimately hindered the US’s attempts to end the controversy.

  3. No, I’m not particularly sporty fosamax price uk “I think the leg is stuff he still deals with,” Cashman said. “Trying to play every day in a pennant race, if these games didn’t count he could take a few days off. His bounce-back would be different. He’s like everybody else. He knows there’s no time for the weary.”

  4. I’m sorry, she’s componentes viagra How is that Miss Moss can pull off even a too-transparent top and still look supermodel stylish? At the Longchamp store opening in London last night, Kate started the evening looking picture-perfect in a navy asymmetric embellished high neck top, teeny tiny black shorts and this stand-out statement waist belt. And of course, carried a teal Longchamp clutch.

  5. Could you ask him to call me? buy valtrex in thailand Republicans say many parks and open-air monuments did not need to be closed, but Democrats said the GOP had only itself to blame for the shutdown, after Republicans demanded that measures to defund the new health care law be included in bills to keep the government open.

  6. I’d like to send this letter by where to buy orlistat in uk More portable, affordable and backed by hundreds ofthousands of applications, tablets are replacing personalcomputers as consumers’ main tool for checking e-mail, browsingwebsites and accessing music and movies. Tablet shipments willeclipse PCs in 2015 as consumers flock to lower-priced andsmaller alternatives to the iPad, IDC predicted in May.

  7. perfect design thanks medscape levofloxacin In federal court in New York, Walt Disney Co’s ABC,Comcast Corp’s NBC, Fox and CBS Broadcasting are among those claiming that Aereo’s service amounts tostealing their proprietary content. In April the U.S. 2ndCircuit Court of Appeals ruled that Aereo could continue tooperate while the New York litigation moves forward.

  8. I’d like to speak to someone about a mortgage buy viagra in riga “The odds that there won’t be a deal over the next month arenear zero, but there is some chance we won’t see something bythe 17th. If that happens … we could easily correct 3-5percent,” said Jim McDonald, who helps oversee $803 billion aschief investment strategist at Chicago-based Northern TrustGlobal Investments.

  9. Could you ask him to call me? femara 7.5 mg infertility Further away there is also the Le Bourget Airport, a high-speed TGV line, and a motorway. The abandoned houses have fallen into ruin and one after another are torn down. Progress killed the village, but perhaps it can also resurrect it. Tomorrow commercial jets and cars will be electric and much quieter. Then perhaps the church bell will ring out again and the village will reawaken after a long sleep of more than a half century.

  10. Stolen credit card amoxicillina sospensione posologia The company this week started selling the service in New York City, its last big untapped market for home security. Adam Mayer, vice president of Time Warner Cable’s “Intelligent Home” unit, said the company may create special packages for apartments to crack into wider parts of the New York market.

  11. Could you send me an application form? bazook bullet 300 mg Some government data will continue to flow, including a weekly report on claims for jobless aid and, at least for the next week or so, data on energy output and prices. The Department of Energy’s statistical agency said it will not immediately run out of funds for its operations.

  12. Yes, I love it! fosamax price walmart “The UPA government is now poised to damage the economy, and to harm the poor … because its near-paralysis on track I reforms has meant that revenue growth has slowed too, making it more difficult to finance the track II reforms on health, education and PDS (public distribution system) expansion for the poor.

  13. We’d like to offer you the job does rogaine work for eyebrows Of course, the impact hasn’t only been felt by the booming population of smartphone owners; thousands of companies have jumped into the app world, creating applications for Apple, Android and other mobile app stores that followed. Apple alone estimates that nearly 300,000 jobs related to app development have been created in the U.S.

  14. I’m in my first year at university ibuprofen hangover discovery Americans throw out an awful lot of stuff. From home closets alone, they throw away 26 billion pounds of shoes, textiles and apparel every year, according to the U.S. Environmental Protection Agency. The figure is projected to increase 40 percent in the next six years.

  15. What’s your number? masteron tren and test cycle All of this is believed to have taken place before Dustin Pedroia inked an eight-year, $110 million extension to remain with the Red Sox as their franchise player. Pedroia’s deal pays him an average of $13.75 million per year through 2021, as the second baseman gave his team a hometown discount to remain in Boston for the duration of his career.

  16. I’m curious to find out what blog system you are utilizing?
    I’m having some minor security problems with my latest site and I’d like
    to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

  17. My coder is trying too persuade me to move to .net from
    PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
    Buut he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
    on numerrous websites for about a yer and am worried about switching to another platform.
    I have heard fantastic thinys about blogengine.net.

    Is there a wayy I cann transfer all my wordpress posts into it?
    Any help would be greatly appreciated!

  18. When I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is
    added I recieve 4 emails with the same comment. Is there an easy method you can remove me from that service?
    Cheers!

  19. Independance Immobilière – Agence Dakar Sénégal
    Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké
    BP 2975 Dakar
    +221 33 823 39 30

    Agence Immobilière Dakar

    We stumbled over here coming from a different website and
    thought I might as well check things out. I like what I see so now
    i am following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.

  20. Taxi moto line
    128 Rue la Boétie
    75008 Paris
    +33 6 51 612 712  

    Taxi moto paris

    Why viewers still use to read news papers when in this technological world everything is
    presented on net?

  21. M.E.C Mon Electricien Catalan
    44 Rue Henry de Turenne
    66100 Perpignan
    0651212596

    Electricien Perpignan

    Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how
    could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.

    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright
    clear idea

  22. Appreciating the hard work you put into your website and in depth information you present.

    It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of
    date rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your
    site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  23. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have learn this publish and if I may just I want to counsel you few fascinating things or tips. Maybe you could write subsequent articles relating to this article. I desire to learn even more issues approximately it!|

  24. Everything said was very reasonable. However, consider this, what if you added a little information? I mean, I don’t want to tell you how to run your website, but suppose you added a post title to maybe get a person’s attention? I mean BLOG_TITLE is a little plain. You ought to look at Yahoo’s front page and watch how they create article titles to get people to open the links. You might add a related video or a pic or two to grab readers interested about everything’ve written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.|

  25. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.|

  26. It’s appropriate time to make some plans for the long run and it is time to be happy. I’ve read this publish and if I may I want to counsel you few fascinating issues or tips. Perhaps you could write subsequent articles referring to this article. I desire to learn more things about it!|

  27. First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing. I have had trouble clearing my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Many thanks!|

  28. Hello there! This post could not be written any better! Reading through this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will send this article to him. Fairly certain he will have a great read. Many thanks for sharing!|

  29. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something which too few people are speaking intelligently about. I’m very happy I found this during my hunt for something concerning this.|

  30. Hey would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price? Cheers, I appreciate it!|

  31. Hi there would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!|

  32. Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!|

  33. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who had been doing a little homework on this. And he in fact ordered me dinner because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this matter here on your internet site.|

  34. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!|

  35. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100 certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers|

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*