6. Шприци безперервної дії

Картинки по запросу шприц непрерывного действия

   Похожее изображениеКартинки по запросу шприц непрерывного действия

У даний час вітчизняною промисловістю випускається велика кількість шприців безперервної дії. Шприци безперервної дії мають більш високу продуктивність у порівнянні зі шприцами періодичної дії, а також можуть бути включені до складу  чи комплексу поточно-механізованої лінії для виробництва ковбасних виробів. Безперервність процесу шприцювання досягається застосуванням гвинтових, ротаційних, ексцентриково-лопатевих витискувачів. Крім того, сучасні конструкції шприців безперервної дії мають спеціальні вузли для підключення вакуумної системи (централізованої чи автономної).

Вакуумування при шприцюванні проводиться з метою видалення повітряних пухирців, що потрапляють у фарш після його подрібнення і змішування.

Шприц одноцівковий ВЗ-ФКА (рисунок 15) призначений для вакуумування фаршу, дозованого наповнення ним ковбасних оболонок і утворення перемичок шляхом перекручення при виробництві сосисок і сардельок. Його застосування дозволяє виробляти всі види ковбас, шинки в оболонці, сосисок і сардельок у натуральних і штучних оболонках.

Рисунок 15 – Схема роботи шприца В3-ФКА:
1- бункер; 2- візок; 3- підйомник; 4- вакуумний балон; 5- вакуумна голівка; 6- робоча камера; 7- електродвигун; 8- клинопасова передача; 9- шнек; 10- цівка; 11- педаль; 12- вимикач

Завантаження бункера 1 фаршем проводиться з візка 2 (И1-ФТН-250) за допомогою підйомника 3 (К6-ФПЗ-1). Фарш із бункера під дією сили тяжіння і розрідження, що створюється вакуумним балоном 4, підведеного до шприцу через вакуумну головку 5, потрапляє у робочу камеру корпусу 6. Привід шприцу здійснюється від електродвигуна 7 через клинопасову передачу 8. Обертаючись, шнек 9 переміщує фарш в осьовому напрямку. При наближенні до цівки 10 крок шнеку зменшується, при цьому відбувається ущільнення фаршу. Шнек видавлює фарш через цівку, на яку одягається оболонка. Для наповнення оболонок з різними геометричними параметрами застосовують змінні цівки з різними вихідними отворами.

Управління електродвигуном здійснюється натиском оператора на педаль 11, з’єднану з вимикачем електродвигуна 12.

Шприц може працювати в ручному, напівавтоматичному й автоматичному режимах. У напівавтоматичному режимі оболонка у відрізках, зав’язана чи закліпсована з одного боку, надівається на цівку. Оператор включає шприц, і доза фаршу, задана електронною системою, наповнює оболонку, після чого шприц автоматично відключається. Оператор передає готовий батон на прийомний стіл для в’язання. При виробленні ковбас у натуральних оболонках шприц працює у ручному режимі.

В автоматичному режимі шприц вмикається і вимикається автоматично через заданий електронним блоком час. У цьому режимі виробляються сосиски в гофрованій целофановій оболонці.

Шприц одноцівковий ЯЗ-ФША (рисунок 16) призначений для вакуумування м’ясного фаршу і наповнення ним ковбасних оболонок при виробництві варених і напівкопчених ковбас. Він складається з бункера, робочих циліндрів зі шнеком, що подає, приводу, рами, огороджень, вузлів вакуумування і керування.

Рисунок 16 – Шприц одноцівковий Я3 – ФША:
1 – муфта; 2 – редуктор; 3 – шнекова камера; 4 – гайка; 5 – цівка; 6 – шнек; 7 – бункер; 8 – болт; 9 – дросель

Шприц працює у такий спосіб: фарш завантажується у бункер. Підготовлену оболонку надягають на цівку вручну. Натисканням педалі включають привід шнека. Фарш під дією власної маси і розрідження, створюваного вакуумною системою, надходить усередину циліндра, де захоплюється шнеком і подається до цівки. Оболонка наповнюється фаршем. Шприц обслуговує одна людина.

Технічну характеристику одноцівкових вакуумних шприців безперервної дії наведено в таблиці 5.

Двоцівковий вакуумний шприц ШФВ-2.78 (рисунок 17, а) призначений для наповнення фаршем ковбасних і сосискових оболонок, як натуральних, так і штучних. Він складається зі станини, на якій установлені привід і вакуум-насос, бункери і двошнекових витискувачів з цівками на кінці. Включення приводу витискачів ніжне.

Таблиця 5 – Технічні характеристики одноцівкових вакуумних шприців безперервної дії

Показник В3– ФКА ШВ– 2М ЯЗ–ФША ДИП– 02 221.ФВ.150 221-ФШ-100
Продуктивність, кг/год. 1600-3000 600-1200 1300 1200-2000 500-3000 600-1230
Місткість бункера, м3 0,25 0,12 0,15 0,1 0,15 0,15
Залишковий тиск при вакуумуванні, МПа 0,07 0,04-0,06 0,03-0,06 0,06-0,08 0,04-0,05 0,04-0,05
Установлена потужність, кВт 8,3 4,0 4,0 7,0 4,5 4,0
Займана площа, м2 3,3 0,86 0,95 1,49 0,54 0,93
Маса, кг 1320 200 190 550 500 220

Фарш завантажується у бункер, відкіля шнеками подається у трубопровід і далі в цівку. Попередньо перед включенням приводу шнеків на цівку надягається оболонка, закріплена з однієї сторони шпагатом чи кліпсою. У міру наповнення оболонка переміщується уздовж цівки. При досягненні необхідної довжини батона оператор відключає привід шнека і перев’язує чи кліпсує оболонку з іншого боку. Діаметр цівки повинний приблизно відповідати діаметру оболонки, що наповнюється. Двоцівкова конструкція значно підвищує продуктивність шприца на одиницю займаної площі. Можливість швидкої зміни шнекових витискачів і цівок забезпечує роботу з фаршем різної консистенції, різними видами і діаметрами оболонки.

Наявність автономної вакуумної системи дозволяє застосовувати даний шприц для виробництва високоякісних ковбасних виробів і збільшити вихід готової продукції за рахунок підвищення вологозв’язувальної здатності фаршу. Завдяки низькому розташуванню бункера можливе ручне завантаження фаршу.

Рисунок 17 – Двоцівкові шприци:
а – ШФВ-2.78; б – 221.ФМ.200; в – ФШ3-ЛМ; 1 – рама; 2 – бункер; 3 – вакуумна  система; 4 – цівки;  5 – педаль

Шприц виготовлений з неіржавіючої сталі, що збільшує термін його служби і відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Простота, зручність і безпека експлуатації зумовлені зручним розташуванням важелів і кнопок керування, а також розміщенням силового електрообладнання у виносній шафі.

Шприц вакуумний ФШ2-ЛМ показаний на рисунку 18. На верхній частині станини закріплений корпус робочих шнеків, що має дві пари циліндричних розточень. З одного торця корпуса – редуктори приводу шнеків, з іншого – конуси для кріплення двох (на рисунку показана одна) цівок. Зверху над циліндричними розточеннями встановлюються пари вакуумних голівок і бункер для фаршу. Шнеки – одноходові гвинти протилежної навивки. Один кінець шнека одягнений на консольний вал редуктора, інший вільно лежить у розточенні.

Шнеки обертаються назустріч один одному. Вакуумна система містить у собі масляний шестеренний насос, масляний бачок, вакуумну голівку, відстійники і сполучні гумові трубки. Педалі включення являють собою два поворотних важелі, закріплених на вісях. При натисканні ногою на педаль важелі включають кінцеві вимикачі і через магнітні пускачі вмикаються електродвигуни.

Шприц вакуумний ФШЗ-ЛМ (рисунок 17, в) є модернізацією шприца ФШ2-ЛМ. Його застосовують для вакуумування фаршу і формування ним ковбасних оболонок на двох цівках при виробництві варених і напівкопчених ковбасних виробів. 

Рисунок 18 – Шприц вакуумний двоцівковий ФШ2-ЛМ:
1 – станина; 2 – електродвигун; 3 – відстійник; 4-вакуумна голівка; 5-бункер; 6-голівка робочих циліндрів; 7- масляний бак; 8- магнітний пускач; 9- масляний насос;  10 – вимикач; 11 –педаль

Закордонними фірмами випускається велика кількість шприців для формування м’ясопродуктів. Найбільший інтерес представляють вакуумні шприци безперервної дії німецької фірми “Vemag”. Вона випускає кілька модифікацій шприца безперервної дії “Robot”: 1000 S3, 2000 S3, 3000 S3. “Robot” 2000 S3 виконаний з неіржавіючої сталі, комбінованої з високоякісним чавунним литтям зі спеціальною обробкою. Частота обертання живильних шнеків регулюється безступенево в межах від 70 до 420 хв-1. У залежності від обраного кроку шнеків це сприяє пропускній здатності від 400 до 6000 кг фаршу в годину. Виконавчі органи шприца, що витісняють продукт із фаршевого простору – два обертових назустріч один одному живильних шнека.

Ступінь відкачування повітря забезпечується до 98 %, що сприяє вакуумуванню шприцюючого продукту. “Robot” 2000 S3 застосовують для будь-яких видів шприцювання. Він може працювати в агрегаті з автоматом для перев’язки батонів металевими скріпками. Оснащення шприца цифровим дозатором “Порціомат” дозволяє використовувати його безпосередньо для шприцювання штучних виробів з точним дозуванням маси.

Шприц “Robot” 3000 S3 зображено на рисунку 19. Для робочих шнеків використовується привід постійного струму. Застосування такого приводу дозволяє плавно регулювати частоту обертання живильних шнеків у межах від 15 до 540 хв-1. У залежності від обраного кроку шнеків їхня пропускна здатність складає від 140 до 18100 кг фаршу в годину. Перекидний прийомний бункер постачений фіксатором, що не допускає мимовільного перекидання.

Для виконання різних операцій (дозування, перекручування й ін.) шприц оснащується допоміжними пристроями і приставками.

Технічну характеристику вакуумних двоцівкових шприців наведено в таблиці 6.

Таблиця 6 – Технічні характеристики вакуумних двоцівкових шприців

Показник 221.ФМ.200 ШФМ-2.78 ФШЗ-ЛМ ФКГ-500 ФКГ-1000 ФШ2-ЛМ
Продуктивність,
кг/год
1200 3000 1240 500 1000 1200
Місткість бункера, м3 0,2 0,25 0,22 0,25 0,25 0,15
Залишковий тиск при вакуумуванні, МПа 0,79 0,6-0,8 0,75 0,6-0,8 0,6-0,8 0,08
Установлена потужність, кВт 4,4 12,0 4,4 4,75 5,5 4,6
Займана площа, м2 2,22 1,3 0,91 1,16 1,0 1,2
Маса, кг 500 700 450 400 650 550

За даними німецької фірми KS, для раціонального шприцювання необхідно враховувати такі чинники: високу продуктивність, безперервність роботи, швидку і просту зміну витискувальних органів, високу точність дозування, можливість використання усіх видів пастоподібних продуктів і фаршів, шприцювання в усі види натуральних і штучних оболонок. Усім цим вимогам відповідають виконавчі органи з зубчастим колесом (шестернею) з невеликою швидкістю обертання. Таку конструкцію має шприц фірми KS (Німеччина). Він може бути також укомплектований додатковими пристроями (підйомники-завантажники, дозатори, перекручувачі, відсікачі, кліпсатори та ін.).

Рисунок 19 – Шприц “Robot” 3000 S3:
1 – опора; 2- станина; 3- привід робочих і завантажувальних шнеків; 4 – робочий шнек; 5 – цівка; 6 – вузол підключення допоміжних операцій; 7- завантажувальний шнек; 8- бункер; 9 – вакуум-насос; 10- привід вакуумної системи

Шприци вакуумні фірми KS оснащені приводом з регульованим гідравлічним варіатором з електропневматичним керуванням, що дозволяє з використанням спеціального дозатора-перекручувача підвищити швидкість з 180 до 600 доз у хвилину. Робота приводу не вимагає спеціального обслуговування. При шприцюванні дуже грузлого продукту привід не має потреби в додатковій установці як пускового, так і гальмуючого пристрою. Вакуумна система гарантує добре видалення повітря з продукту і тим самим дозволяє уникнути різниці маси в порціях при дозуванні.

Місткість завантажувального бункера змінюється відповідно до типу машини. Для завантаження використовують гідравлічний і телескопічний пристрої, якими комплектуються шприци. Шприци без завантажувального пристрою рекомендується завантажувати за допомогою стрічкового конвеєра. Завантажувальний бункер може опускатися (відкидатися) для проведення мийки. У ньому встановлені спіраль для примусової подачі продукту і пустотілий відсік великої місткості. У корпусі шприца розміщений весь приводний механізм.

Таблиця 7 – Технічна характеристика шприца “Robot” 3000 S3

Місткість бункера, м3 0,27
Установлена потужність, кВт 16,0
Габаритні розміри (із пристроєм завантаження), мм 2870x2692x1310
Маса, кг 1175

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*