6. Шприци безперервної дії

Картинки по запросу шприц непрерывного действия

   Похожее изображениеКартинки по запросу шприц непрерывного действия

У даний час вітчизняною промисловістю випускається велика кількість шприців безперервної дії. Шприци безперервної дії мають більш високу продуктивність у порівнянні зі шприцами періодичної дії, а також можуть бути включені до складу  чи комплексу поточно-механізованої лінії для виробництва ковбасних виробів. Безперервність процесу шприцювання досягається застосуванням гвинтових, ротаційних, ексцентриково-лопатевих витискувачів. Крім того, сучасні конструкції шприців безперервної дії мають спеціальні вузли для підключення вакуумної системи (централізованої чи автономної).

Вакуумування при шприцюванні проводиться з метою видалення повітряних пухирців, що потрапляють у фарш після його подрібнення і змішування.

Шприц одноцівковий ВЗ-ФКА (рисунок 15) призначений для вакуумування фаршу, дозованого наповнення ним ковбасних оболонок і утворення перемичок шляхом перекручення при виробництві сосисок і сардельок. Його застосування дозволяє виробляти всі види ковбас, шинки в оболонці, сосисок і сардельок у натуральних і штучних оболонках.

Рисунок 15 – Схема роботи шприца В3-ФКА:
1- бункер; 2- візок; 3- підйомник; 4- вакуумний балон; 5- вакуумна голівка; 6- робоча камера; 7- електродвигун; 8- клинопасова передача; 9- шнек; 10- цівка; 11- педаль; 12- вимикач

Завантаження бункера 1 фаршем проводиться з візка 2 (И1-ФТН-250) за допомогою підйомника 3 (К6-ФПЗ-1). Фарш із бункера під дією сили тяжіння і розрідження, що створюється вакуумним балоном 4, підведеного до шприцу через вакуумну головку 5, потрапляє у робочу камеру корпусу 6. Привід шприцу здійснюється від електродвигуна 7 через клинопасову передачу 8. Обертаючись, шнек 9 переміщує фарш в осьовому напрямку. При наближенні до цівки 10 крок шнеку зменшується, при цьому відбувається ущільнення фаршу. Шнек видавлює фарш через цівку, на яку одягається оболонка. Для наповнення оболонок з різними геометричними параметрами застосовують змінні цівки з різними вихідними отворами.

Управління електродвигуном здійснюється натиском оператора на педаль 11, з’єднану з вимикачем електродвигуна 12.

Шприц може працювати в ручному, напівавтоматичному й автоматичному режимах. У напівавтоматичному режимі оболонка у відрізках, зав’язана чи закліпсована з одного боку, надівається на цівку. Оператор включає шприц, і доза фаршу, задана електронною системою, наповнює оболонку, після чого шприц автоматично відключається. Оператор передає готовий батон на прийомний стіл для в’язання. При виробленні ковбас у натуральних оболонках шприц працює у ручному режимі.

В автоматичному режимі шприц вмикається і вимикається автоматично через заданий електронним блоком час. У цьому режимі виробляються сосиски в гофрованій целофановій оболонці.

Шприц одноцівковий ЯЗ-ФША (рисунок 16) призначений для вакуумування м’ясного фаршу і наповнення ним ковбасних оболонок при виробництві варених і напівкопчених ковбас. Він складається з бункера, робочих циліндрів зі шнеком, що подає, приводу, рами, огороджень, вузлів вакуумування і керування.

Рисунок 16 – Шприц одноцівковий Я3 – ФША:
1 – муфта; 2 – редуктор; 3 – шнекова камера; 4 – гайка; 5 – цівка; 6 – шнек; 7 – бункер; 8 – болт; 9 – дросель

Шприц працює у такий спосіб: фарш завантажується у бункер. Підготовлену оболонку надягають на цівку вручну. Натисканням педалі включають привід шнека. Фарш під дією власної маси і розрідження, створюваного вакуумною системою, надходить усередину циліндра, де захоплюється шнеком і подається до цівки. Оболонка наповнюється фаршем. Шприц обслуговує одна людина.

Технічну характеристику одноцівкових вакуумних шприців безперервної дії наведено в таблиці 5.

Двоцівковий вакуумний шприц ШФВ-2.78 (рисунок 17, а) призначений для наповнення фаршем ковбасних і сосискових оболонок, як натуральних, так і штучних. Він складається зі станини, на якій установлені привід і вакуум-насос, бункери і двошнекових витискувачів з цівками на кінці. Включення приводу витискачів ніжне.

Таблиця 5 – Технічні характеристики одноцівкових вакуумних шприців безперервної дії

Показник В3– ФКА ШВ– 2М ЯЗ–ФША ДИП– 02 221.ФВ.150 221-ФШ-100
Продуктивність, кг/год. 1600-3000 600-1200 1300 1200-2000 500-3000 600-1230
Місткість бункера, м3 0,25 0,12 0,15 0,1 0,15 0,15
Залишковий тиск при вакуумуванні, МПа 0,07 0,04-0,06 0,03-0,06 0,06-0,08 0,04-0,05 0,04-0,05
Установлена потужність, кВт 8,3 4,0 4,0 7,0 4,5 4,0
Займана площа, м2 3,3 0,86 0,95 1,49 0,54 0,93
Маса, кг 1320 200 190 550 500 220

Фарш завантажується у бункер, відкіля шнеками подається у трубопровід і далі в цівку. Попередньо перед включенням приводу шнеків на цівку надягається оболонка, закріплена з однієї сторони шпагатом чи кліпсою. У міру наповнення оболонка переміщується уздовж цівки. При досягненні необхідної довжини батона оператор відключає привід шнека і перев’язує чи кліпсує оболонку з іншого боку. Діаметр цівки повинний приблизно відповідати діаметру оболонки, що наповнюється. Двоцівкова конструкція значно підвищує продуктивність шприца на одиницю займаної площі. Можливість швидкої зміни шнекових витискачів і цівок забезпечує роботу з фаршем різної консистенції, різними видами і діаметрами оболонки.

Наявність автономної вакуумної системи дозволяє застосовувати даний шприц для виробництва високоякісних ковбасних виробів і збільшити вихід готової продукції за рахунок підвищення вологозв’язувальної здатності фаршу. Завдяки низькому розташуванню бункера можливе ручне завантаження фаршу.

Рисунок 17 – Двоцівкові шприци:
а – ШФВ-2.78; б – 221.ФМ.200; в – ФШ3-ЛМ; 1 – рама; 2 – бункер; 3 – вакуумна  система; 4 – цівки;  5 – педаль

Шприц виготовлений з неіржавіючої сталі, що збільшує термін його служби і відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Простота, зручність і безпека експлуатації зумовлені зручним розташуванням важелів і кнопок керування, а також розміщенням силового електрообладнання у виносній шафі.

Шприц вакуумний ФШ2-ЛМ показаний на рисунку 18. На верхній частині станини закріплений корпус робочих шнеків, що має дві пари циліндричних розточень. З одного торця корпуса – редуктори приводу шнеків, з іншого – конуси для кріплення двох (на рисунку показана одна) цівок. Зверху над циліндричними розточеннями встановлюються пари вакуумних голівок і бункер для фаршу. Шнеки – одноходові гвинти протилежної навивки. Один кінець шнека одягнений на консольний вал редуктора, інший вільно лежить у розточенні.

Шнеки обертаються назустріч один одному. Вакуумна система містить у собі масляний шестеренний насос, масляний бачок, вакуумну голівку, відстійники і сполучні гумові трубки. Педалі включення являють собою два поворотних важелі, закріплених на вісях. При натисканні ногою на педаль важелі включають кінцеві вимикачі і через магнітні пускачі вмикаються електродвигуни.

Шприц вакуумний ФШЗ-ЛМ (рисунок 17, в) є модернізацією шприца ФШ2-ЛМ. Його застосовують для вакуумування фаршу і формування ним ковбасних оболонок на двох цівках при виробництві варених і напівкопчених ковбасних виробів. 

Рисунок 18 – Шприц вакуумний двоцівковий ФШ2-ЛМ:
1 – станина; 2 – електродвигун; 3 – відстійник; 4-вакуумна голівка; 5-бункер; 6-голівка робочих циліндрів; 7- масляний бак; 8- магнітний пускач; 9- масляний насос;  10 – вимикач; 11 –педаль

Закордонними фірмами випускається велика кількість шприців для формування м’ясопродуктів. Найбільший інтерес представляють вакуумні шприци безперервної дії німецької фірми “Vemag”. Вона випускає кілька модифікацій шприца безперервної дії “Robot”: 1000 S3, 2000 S3, 3000 S3. “Robot” 2000 S3 виконаний з неіржавіючої сталі, комбінованої з високоякісним чавунним литтям зі спеціальною обробкою. Частота обертання живильних шнеків регулюється безступенево в межах від 70 до 420 хв-1. У залежності від обраного кроку шнеків це сприяє пропускній здатності від 400 до 6000 кг фаршу в годину. Виконавчі органи шприца, що витісняють продукт із фаршевого простору – два обертових назустріч один одному живильних шнека.

Ступінь відкачування повітря забезпечується до 98 %, що сприяє вакуумуванню шприцюючого продукту. “Robot” 2000 S3 застосовують для будь-яких видів шприцювання. Він може працювати в агрегаті з автоматом для перев’язки батонів металевими скріпками. Оснащення шприца цифровим дозатором “Порціомат” дозволяє використовувати його безпосередньо для шприцювання штучних виробів з точним дозуванням маси.

Шприц “Robot” 3000 S3 зображено на рисунку 19. Для робочих шнеків використовується привід постійного струму. Застосування такого приводу дозволяє плавно регулювати частоту обертання живильних шнеків у межах від 15 до 540 хв-1. У залежності від обраного кроку шнеків їхня пропускна здатність складає від 140 до 18100 кг фаршу в годину. Перекидний прийомний бункер постачений фіксатором, що не допускає мимовільного перекидання.

Для виконання різних операцій (дозування, перекручування й ін.) шприц оснащується допоміжними пристроями і приставками.

Технічну характеристику вакуумних двоцівкових шприців наведено в таблиці 6.

Таблиця 6 – Технічні характеристики вакуумних двоцівкових шприців

Показник 221.ФМ.200 ШФМ-2.78 ФШЗ-ЛМ ФКГ-500 ФКГ-1000 ФШ2-ЛМ
Продуктивність,
кг/год
1200 3000 1240 500 1000 1200
Місткість бункера, м3 0,2 0,25 0,22 0,25 0,25 0,15
Залишковий тиск при вакуумуванні, МПа 0,79 0,6-0,8 0,75 0,6-0,8 0,6-0,8 0,08
Установлена потужність, кВт 4,4 12,0 4,4 4,75 5,5 4,6
Займана площа, м2 2,22 1,3 0,91 1,16 1,0 1,2
Маса, кг 500 700 450 400 650 550

За даними німецької фірми KS, для раціонального шприцювання необхідно враховувати такі чинники: високу продуктивність, безперервність роботи, швидку і просту зміну витискувальних органів, високу точність дозування, можливість використання усіх видів пастоподібних продуктів і фаршів, шприцювання в усі види натуральних і штучних оболонок. Усім цим вимогам відповідають виконавчі органи з зубчастим колесом (шестернею) з невеликою швидкістю обертання. Таку конструкцію має шприц фірми KS (Німеччина). Він може бути також укомплектований додатковими пристроями (підйомники-завантажники, дозатори, перекручувачі, відсікачі, кліпсатори та ін.).

Рисунок 19 – Шприц “Robot” 3000 S3:
1 – опора; 2- станина; 3- привід робочих і завантажувальних шнеків; 4 – робочий шнек; 5 – цівка; 6 – вузол підключення допоміжних операцій; 7- завантажувальний шнек; 8- бункер; 9 – вакуум-насос; 10- привід вакуумної системи

Шприци вакуумні фірми KS оснащені приводом з регульованим гідравлічним варіатором з електропневматичним керуванням, що дозволяє з використанням спеціального дозатора-перекручувача підвищити швидкість з 180 до 600 доз у хвилину. Робота приводу не вимагає спеціального обслуговування. При шприцюванні дуже грузлого продукту привід не має потреби в додатковій установці як пускового, так і гальмуючого пристрою. Вакуумна система гарантує добре видалення повітря з продукту і тим самим дозволяє уникнути різниці маси в порціях при дозуванні.

Місткість завантажувального бункера змінюється відповідно до типу машини. Для завантаження використовують гідравлічний і телескопічний пристрої, якими комплектуються шприци. Шприци без завантажувального пристрою рекомендується завантажувати за допомогою стрічкового конвеєра. Завантажувальний бункер може опускатися (відкидатися) для проведення мийки. У ньому встановлені спіраль для примусової подачі продукту і пустотілий відсік великої місткості. У корпусі шприца розміщений весь приводний механізм.

Таблиця 7 – Технічна характеристика шприца “Robot” 3000 S3

Місткість бункера, м3 0,27
Установлена потужність, кВт 16,0
Габаритні розміри (із пристроєм завантаження), мм 2870x2692x1310
Маса, кг 1175

125 Comments

  1. Could you tell me my balance, please? amoryn ingredients The explanation for the postponement was that the rules,instructions, and reporting forms necessary to implement therequirement could not be written in time. The TreasuryDepartment has responsibility for that paperwork and has hadthree years and three months to get it done. Geithner was incharge of Treasury for all but five of those 39 months.

  2. Best Site Good Work urimax 400 Until recently, a top-five finish at the Scottish might have been enough. However the qualification rules have been tightened up, so now it is only the victor who will be invited to spend the week in East Lothian.

  3. Could I have an application form? lipitor precio peru Theoretically three challenges should be enough in any one game, especially since managers get to keep challenges that are upheld. And limiting them does prevent managers from challenging calls just to challenge them; they’re going to have to be judicious about using them.

  4. That is very interesting, You’re an excessively
    professional blogger. I’ve joined your rss feed and sit up for looking for more of your wonderful
    post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks

  5. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you
    download it from somewhere? A theme like yours with a few simple
    tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Thanks
    a lot

  6. First off I want to say great blog! I had a quick question that
    I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center
    yourself and clear your head before writing. I have had difficulty clearing my thoughts
    in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing however
    it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted
    simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
    Thank you!

  7. Hello, Neat post. There is an issue with your website in web explorer, would check this?
    IE still is the marketplace leader and a huge component of other people
    will leave out your fantastic writing because of this problem.

  8. Great items from you, man. I have keep in mind your stuff previous
    to and you are simply extremely magnificent.
    I actually like what you have obtained here,
    certainly like what you are saying and the way in which in which you say it.
    You make it enjoyable and you continue to take care
    of to stay it sensible. I can not wait to learn far more from
    you. That is actually a wonderful website.

  9. Its like you read my mind! You appear to know
    so much about this, like you wrote the book in it or something.

    I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but
    instead of that, this is magnificent blog. An excellent read.

    I will certainly be back.

  10. Independance Immobilière – Agence Dakar Sénégal
    Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké
    BP 2975 Dakar
    +221 33 823 39 30

    Agence Immobilière Dakar

    Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It
    really useful & it helped me out much. I am hoping to
    give one thing back and help others like you helped
    me.

  11. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However imagine if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this site could undeniably be one of the greatest in its niche. Very good blog!|

  12. I’m more than happy to find this great site. I need to to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely really liked every part of it and i also have you saved as a favorite to look at new things in your web site.|

  13. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos|

  14. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.|

  15. This is very interesting, You’re an overly professional blogger. I have joined your feed and look forward to in the hunt for extra of your fantastic post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks|

  16. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!|

  17. Hello there, I do believe your site could possibly be having internet browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, great website!|

  18. Right here is the perfect web site for anyone who really wants to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for many years. Great stuff, just great!|

  19. I’ve been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.|

  20. I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.|

  21. I’ve been browsing online more than three hours these days, but I by no means found any fascinating article like yours. It is lovely price sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content as you probably did, the net can be much more useful than ever before.|

  22. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!|

  23. Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!|

  24. Appreciating the time and energy you put into your site and in depth information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

  25. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?|

  26. I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something which too few folks are speaking intelligently about. I’m very happy that I found this during my search for something regarding this.|

  27. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.|

  28. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you|

  29. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem. If you have any suggestions, please share. Thank you!|

  30. Today, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!|

  31. Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you may be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back from now on. I want to encourage you to continue your great job, have a nice morning!|

  32. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say you have done a excellent job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Excellent Blog!|

  33. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an email if interested.|

  34. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.|

  35. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!|

  36. I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this information for my mission.|

  37. I think that what you wrote made a bunch of sense. But, consider this, suppose you were to write a killer headline? I am not suggesting your content is not good, however suppose you added something that makes people desire more? I mean BLOG_TITLE is kinda boring. You could peek at Yahoo’s front page and watch how they create news titles to get viewers interested. You might add a related video or a related picture or two to get people excited about everything’ve got to say. Just my opinion, it could bring your website a little livelier.|

  38. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!|

  39. I’m extremely inspired along with your writing talents and also with the format to your weblog. Is this a paid topic or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent high quality writing, it’s uncommon to look a great weblog like this one nowadays..|

  40. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!|

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*