3. Обладнання для дозрівання м’яса при засолюванні

Похожее изображение

 

Посолене м’ясо можна витримувати в тазиках з неіржавіючого металу ємністю 20 кг, які встановлюють на стелажі. Недоліком цього способу є трудомісткість і необхідність великих виробничих площ.

М’ясо також витримують у ковшах, що дозволяє механізувати процес, але не вирішує проблеми виробничих приміщень.

Найпоширенішим обладнанням для витримки м’яса в засолі є візки місткістю 200 кг. Для зменшення площі засолювального відділення його обладнують спеціальними стелажами (рисунок 9).

Рисунок 9 – Стелаж ФВН для витримки м’яса при засолюванні:
1 – візок; 2 – ферми стелажа; 3 – кран-штабелер

Візок з посоленим м’ясом підвозять до торцевої ферми стелажа, де краном-штабелером, керованим оператором, транспортують на відповідний осередок триярусного стелажа.

Виключити витримку сировини в засолі можна, використовуючи вакуумний віброзмішувач (рис. 10).

У ньому перемішування м’яса із сіллю супроводжується вібрацією змішувача (частота 16 Гц, амплітуда коливань 2-3 мм), що дозволяє скоротити тривалість процесу засолу до 3-25 хв. Застосування вакуумного змішувача дозволяє також скоротити площу охолоджуваних приміщень, зменшити витрату холоду, поліпшити організацію праці.

Рисунок 10 – Схема вакуумного вібраційного змішувача:
1 — технологічна ємність; 2 — робочий орган з м’якого неметалічного матеріалу; 3 — хвильовий привід; 4 — віброзбуджувач; 5 — насадка

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*